Home » Social » Bârlădenii vor vedea Universul "altfel"

Bârlădenii vor vedea Universul "altfel"

O expoziție cu 50 de imagini cosmice (astrografie) va avea loc la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, sâmbătă , 4 octombrie, începând cu orele 12.

Bârlădenii vor avea la dispoziție întreg weekend-ul pentru a viziona expoziția. Această activitate este organizată cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic și aniversării celor patru ani de existență a Astroclubului „Perseus”.

Fotografiile sunt realizate la Observatorului Astronomic Bârlad, în perioada 2011-2014. Imaginile vor fi împărțite pe trei secțiuni în funcție de perioada în care au fost realizate: 2011-2012, 2013 și 2014.

Se vor desfășura mai multe activități în acea zi: la ora 10 – observații solare în fața Teatrului “Victor Ion Popa”, la ora 12 – o călătorie imaginară prin Univers alături de Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București, iar între orele 19 și 21, participanții vor putea face observații astronomice nocturne, pe Bulevardul Republicii, în zona statuii lui Mihai Eminescu din parcul central.

Trebuie precizat că observațiile astronomice, atât cele solare cât și cele nocturne, vor fi posibile doar dacă cerul va fi lipsit de nori. (Roxana CUCU)

O expoziție cu 50 de imagini cosmice (astrografie) va avea loc la sediul central al Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad, sâmbătă , 4 octombrie, începând cu orele 12. Bârlădenii vor avea la dispoziție întreg weekend-ul pentru a viziona expoziția. Această activitate este organizată cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic și aniversării celor patru ani de existență a Astroclubului "Perseus". Fotografiile sunt realizate la Observatorului Astronomic Bârlad, în perioada 2011-2014. Imaginile vor fi împărțite pe trei secțiuni în funcție de perioada în care au fost realizate: 2011-2012, 2013 și 2014. Se vor desfășura mai multe activități în acea zi: la ora…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile