Home » Social » Legumele se ofilesc, prețurile înfloresc

Legumele se ofilesc, prețurile înfloresc

Toamna se numără banii în piața bârlădeană

Odată cu venirea lui „brumărel”, prețurile din piețele bârlădene cresc sub pretextul toamnei târzii. Gospodinele care s-au trezit să-și umple rafurile cămării de iarnă acum, pe ultima sută de metri, au avut parte de surprize: legumele nu mai sunt ce-au fost și, pe deasupra, se vând la prețurie de trufandale. De exemplu, un kilogram de gogoșari se vinde cu 6 lei, față de 3,5 lei, cât costa în urmă cu două săptămâni, ardeii kapia cu 5 lei, față de 3 lei, să nu mai vorbim de verdeață, care ajunge la 16 lei kg, față de 8 lei kg. Prin urmare, tot la alimentul de bază al românului ajungem: cartoful, ce se vinde cu 0.70 bani kilogramul.

Dacă precupeții se declară cât de cât mulțumiți de situația vânzărilor din acest moment, cumpărătorii nu sunt de aceeași părere și scotocesc adânc prin portofele pentru a se putea hrăni.

Sub sloganul „poftiți, avem di tăti”, o vânzătoare ne-a declarat: „Am adus din toate cele necesare preparării conservelor pentru iarnă. Doar că lumea cumpără câte puțin”.

Pentru cei care nu au timp, sau buzunarul nu le permite să pregătească conserve pentru iarnă, câteva precupețe întreprinzătoare le vin în ajutor cu zarzavat gata de pus în oală.

Derivatele din lapte s-au scumpit și ele, asta pentru că hrana animalelor este din ce în ce mai puțină, iar producția de lapte a scăzut simțitor. Așa se face că un kilogram de brânză de vaci se vinde cu 15 lei, iar cașul de oi cu 18 lei pe kg. (Roxana CUCU)

Toamna se numără banii în piața bârlădeană Odată cu venirea lui "brumărel", prețurile din piețele bârlădene cresc sub pretextul toamnei târzii. Gospodinele care s-au trezit să-și umple rafurile cămării de iarnă acum, pe ultima sută de metri, au avut parte de surprize: legumele nu mai sunt ce-au fost și, pe deasupra, se vând la prețurie de trufandale. De exemplu, un kilogram de gogoșari se vinde cu 6 lei, față de 3,5 lei, cât costa în urmă cu două săptămâni, ardeii kapia cu 5 lei, față de 3 lei, să nu mai vorbim de verdeață, care ajunge la 16 lei kg,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: