Home » Social » Căsătorii noi, parteneri vechi

Căsătorii noi, parteneri vechi

Ieri, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad a nășit 72 de cupluri, 60 din Bârlad și 12 din mediul rural, care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Slujba organizată cu acest prilej a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Vasile Lăiu, protopop de Bârlad. Alături de cuplurile sărbătorite au fost angajați ai CARP, reprezentanți ai cabinetului prefecturii, viceprimarul Marian Bunea, dar și Alexandru Porumb, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui. Conducerea CARP a făcut toate pregătirile pentru ca mirii să se simtă bine.

Am dorit ca și în acest an, chiar în preajma Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, să facem fericite 72 de cupluri care și-au petrecut o viață împreună și au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Le-am oferit cu drag câteva cadouri, dar și câte un plic cu 50 de lei, din partea CARP”, a declarat Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.

După slujba religioasă, sărbătoriții au fost invitați la o masă special pregătită pentru ei, unde și-au depănat amintirile la un pahar cu vin. Astfel de întâlniri nu sunt tocmai obișnuite în județul nostru.

CARP a extins puțin conceptul de ajutor social organizând activități de toate genurile, de socializare, comunicare, petrecere a timpului liber”, a declarat Alexandru Porumb, președintele CJPV Vaslui.

Pe lângă bucuria făcută celor 72 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, CARP a oferit cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice 500 de ajutoare financiare nerambursabile în valoare nominală de 40 de lei și 755 de cămăși doar membrilor din mediul rural, sponsorizare făcută de Confecții Bârlad.

Alți 320 de membri au primit câte 25 de lei din partea Ministerului Muncii. Condițiile de acordare a ajutorului financiar nerambursabil au fost: vechime de cel puțin 3 ani la CARP, cotizația și rata plătite la zi, 3 ani să nu fi primit ajutoare nerambursabile și să aibă venitul lunar sub 700 de lei. (Mihaela NICULESCU)

Ieri, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad a nășit 72 de cupluri, 60 din Bârlad și 12 din mediul rural, care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Slujba organizată cu acest prilej a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Vasile Lăiu, protopop de Bârlad. Alături de cuplurile sărbătorite au fost angajați ai CARP, reprezentanți ai cabinetului prefecturii, viceprimarul Marian Bunea, dar și Alexandru Porumb, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui. Conducerea CARP a făcut toate pregătirile pentru ca mirii să se simtă bine. „Am dorit ca și în acest an, chiar în…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...

Cresc sau nu pensiile cu 40%?! Pensionarii vasluieni se așteaptă la o iarnă de coșmar, cu frig și foame

de Dănuț CIOBANU  Pensionarii sunt pregătiți să dea Guvernul ...

Veste proastă pentru copii. Pista de role din municipiul Vaslui rămâne închisă din cauza COVID-19

Pista pentru skateboarding și role din municipiul Vaslui rămâne ...