Home » Social » Peste 100 de milioane de lei noi, datoria vasluienilor la Fisc

Peste 100 de milioane de lei noi, datoria vasluienilor la Fisc

Conform datelor furnizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, la 31 august 2014, valoarea datoriilor cumulate de vasluieni, persoane fizice și jurdice, la bugetul general consolidat se ridca la 115,8 milioane de lei noi, din care, 103,2 milioane reprezintă datoria persoanelor juridice.

Pe capitole, cele mai mari datorii se înregistrează către bugetul de stat, 67,5 miliaone de lei, urmat de bugetul asigurărilor sociale, care înregistrează datoriide 31,5 milioane de lei.

Nici sănătatea nu a scăpat de datornici, datoria totală ridicându-se la 14,4 milioane de lei, iar bugetul asigurărilor pentru șomaj are de recuperat 2,4 milioane de lei.

În vederea recuperării obligațiilor bugetare restante, au fost aplicate măsuri de executare silită, care au constat în emiterea de somații, instituire de popriri pe conturile bancare ale debitorilor dar și aplicarea de sechestre pe bunuri mobile și imobile. Astfel, au fost emise, în perioada 1 ianuarie – 31 august, 25.840 de somații, au fost instituite 8.060 popriri și au fost aplicate 79 de sechestre pe bunurile mobile și immobile. Pentru valorificarea acestora și recuperarea creanțelor, au fost organizate 68 de licitații publice care au dus la recuperarea a 53,6 milioane de lei.

Notificarea este primul pas prin care aducem la cunoștință datoria pe care persoanele fizice sau juridice le au față de bugetul de stat. Al doilea pas este impunerea din oficiu. Din informațiile pe care le culegem de la diverse societăți ale statului, putem stabili impozitul datorat. În aceste condiții, contribuabilul are termen 60 de zile pentru a achita obligația de plată. Ultimul pas este executarea silită. În aceste condiții, după înființarea porpiriii sau a procesului verbal de sechestru, debitorul are la dispoziție 15 zile pentru a-și achita datoriile. În caz contrar, se poate trece la scoaterea la vânzare, prin licitație publică, a bunurilor sechestrate pentru recuperarea datoriei”, a spus Nelu Sava, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui. (A.C.)

Conform datelor furnizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, la 31 august 2014, valoarea datoriilor cumulate de vasluieni, persoane fizice și jurdice, la bugetul general consolidat se ridca la 115,8 milioane de lei noi, din care, 103,2 milioane reprezintă datoria persoanelor juridice. Pe capitole, cele mai mari datorii se înregistrează către bugetul de stat, 67,5 miliaone de lei, urmat de bugetul asigurărilor sociale, care înregistrează datoriide 31,5 milioane de lei. Nici sănătatea nu a scăpat de datornici, datoria totală ridicându-se la 14,4 milioane de lei, iar bugetul asigurărilor pentru șomaj are de recuperat 2,4 milioane de lei. În vederea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: