Home » Justitie » Procesul lui Ursu, aproape de final

Procesul lui Ursu, aproape de final

Un singur termen îl mai desparte pe afaceristul Cătălin Ursu de sentința Tribunalului Vaslui. Acesta este judecat pentru înșelăciune, spălare de bani, constituirea unui grup infracțional, fals în înscrisuri și evaziune fiscală.

Alexandru CROITORU

Vineri, Tribunalul Vaslui a ajuns aproape de finalul procesului în care afacersitul vasluian Cătălin Ursu este judecat pentru înșelăciune, spălare de bani, constiuire de grup infracțional, fals în înscrisuri șI evaziune fiscală.

Astfel, magistrații vasluieni au dat timp apărătorilor acestuia până pe data de 27 octombrie să depună concluziile scrise, rămânând apoi, în cazul în care nu vor apărea excepții, ca Tribunalul Vaslui să decidă soarta afaceristului vasluian.

Alături de Ursu, în acest dosar mai sunt judecați Oana Elena Apreutesei, acuzată de aderare la grup infracțional, înșelăciune și fals în înscrisuri, Daniela Brodoceanu, acuzată de spălare de bani, Angelica Gruia-spălare de bani, Ioan Mihăiuc, acuzat de aderare la un grup infracțional, fals în înscrisuri, complicitate la înșelăciune, Constantin Mandrea – aderare la grup infracțional, fals în înscrisuri și complicitate la înșelăciune.

Actul infracțional a început în 2007, când Ursu, administrator al SC Cătălina Impex SRL, a încheiat un contract commercial cu SC Orhei-Vin SA, din republica Moldova, având ca obiect importul unei cantități de băutură alcoolică. Pentru acest lucru, Ursu a obținut autorizație pentru ca sediul societății să funcționize ca antrepozit fiscal. După încheierea contractului cu firma basarabeană, Ursu a efectuat două importuri de băuturi alcoolice. La primul a adus în țară 4.924 de sticle cu brandy de 750 ml, 4.300 de sticle cu brandy de un litru și 400 de sticle cu votcă. Al doilea import a constat în 3.700 de sticle cu brandy și 6.000 de sticle cu lichior. Valoarea totală a celor două importuri s-a ridicat la 37.370 USD. Ulterior, marfa a fost comercializată fără a se calcula și plăti, la bugetul de stat, accizele corespunzătoare, în valoare de 119.463 de lei.

O altă acuză pe capul lui Ursu estea legată de un accident care nu este elucidat. Pe 2.10.2011, în localitatea Bârzulești, județul Bacău a avut loc un accident rutier în urma căruia băuturile alcoolice ale lui Ursu au fost avariate în totalitate. Drept urmare, Ursu a cheamat în judecată societatea de asigurări cu care avea încheiat contract și a cerut achitarea daunei. Tribunalul Bacău i-a dat câștig de cauză și a obligat asiguratorul la plata sumei de 1.095.962 de lei, cu titlul de despăgubiri. Numai că, ulterior s-a constatat că proprietarul mărfii nu era societatea care avea încheiat contract de asigurare tip Cargo. Până la urmă, ce s-a întâmplat de fapt cu acele sticle cu băuturi alcoolice găsite dimineață distruse în totalitate rămâne un mister pe care autoritățilea ar trebui să-l descifreze chiar dacă, există ipoteza, conform rechizitoriului, că toată marfa a fost, de fapt, distrusă în mod voit de către Cătălin Ursu.

Un singur termen îl mai desparte pe afaceristul Cătălin Ursu de sentința Tribunalului Vaslui. Acesta este judecat pentru înșelăciune, spălare de bani, constituirea unui grup infracțional, fals în înscrisuri și evaziune fiscală. Alexandru CROITORU Vineri, Tribunalul Vaslui a ajuns aproape de finalul procesului în care afacersitul vasluian Cătălin Ursu este judecat pentru înșelăciune, spălare de bani, constiuire de grup infracțional, fals în înscrisuri șI evaziune fiscală. Astfel, magistrații vasluieni au dat timp apărătorilor acestuia până pe data de 27 octombrie să depună concluziile scrise, rămânând apoi, în cazul în care nu vor apărea excepții, ca Tribunalul Vaslui să decidă soarta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Cum iti asteri asa dormi !

%d blogeri au apreciat: