Home » Invatamant » S-a redeschis Clubul Copiilor Bârlad

S-a redeschis Clubul Copiilor Bârlad

Cele 13 cercuri îi așteaptă pe micii bârlădeni pentru a desfășura aici activități antrenante pentru minte, trup și spirit.

Duminică, 5 octombrie, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad. Pentru un impact mai mare asupra viitorilor membri ai cercurilor Clubului Copiilor, conducerea a ales o zonă centrală pentru desfășurarea festivității. De această dată, spectacolul de deschidere a noului an școlar s-a desfășurat pe esplanada din apropierea Pieței „Sf. Ilie”.

Ne bucurăm că și anul acesta au participat la festivitate alături de copii și părinți și alte zeci de bârlădeni aflați în trecere prin zonă. Au putut afla câte ceva despre oferta clubului și despre rezultatele excepționale obținute de elevii care sunt înscriși la cele 13 cercuri. De anul acesta, vom avea și un cerc de artă populară coordonat de meșterul popular Dan Horgan. Așteptăm cât mai mulți elevi să se înscrie la Clubul Copiilor, locul unde copiii își pot petrece timpul liber, dar își pot și dezvolta abilitățile”, a declarat Marius Gâmbuță, directorul Clubului Copiilor din Bârlad.

Anual, 1.500 de elevi participă la cele 13 cercuri ale clubului – cercul de muzică vocal-instrumentală, cercul de karting, cel de rugby tag, de creații confecții, foto-cineclub, electronică, pictură, artă populară, jocuri logice și informatică, teatru, geologie, protecția mediului și acvaristică dar și nu în ultimul rând cercul de dans.

De peste 10 ani, la Clubul Copiilor din Bârlad se desfășoară două proiecte internaționale – unul la cercul de pictură și altul la cel de jocuri logice și informatică. Elevii înscriși la Clubul Copiilor „Spiru Haret” au obținut rezultate notabile la concursuri naționale și chiar internaționale.

Din 2010, clădirea care a găzduit zeci de ani Clubul Copiilor a fost retrocedată proprietarului, iar Clubul a fost mutat în incinta școlii nr. 7, din cartierul Deal. Conducerea Clubului speră că se va găsi în curând un sediu situat într-o zonă mai accesibilă copiilor, astfel încât aceștia să participe în număr cât mai mare la activitățile cercurilor Clubului. (Mihaela NICULESCU)

Cele 13 cercuri îi așteaptă pe micii bârlădeni pentru a desfășura aici activități antrenante pentru minte, trup și spirit. Duminică, 5 octombrie, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar la Clubul Copiilor „Spiru Haret” din Bârlad. Pentru un impact mai mare asupra viitorilor membri ai cercurilor Clubului Copiilor, conducerea a ales o zonă centrală pentru desfășurarea festivității. De această dată, spectacolul de deschidere a noului an școlar s-a desfășurat pe esplanada din apropierea Pieței „Sf. Ilie”. „Ne bucurăm că și anul acesta au participat la festivitate alături de copii și părinți și alte zeci de bârlădeni aflați…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. cand ma uit la acele karturi imi aduc aminte de karturile de la Vaslui de la Palatul Copiilor, hmmmmmmmmmm, benzina care o foloseam pentru antrenamente era cumparata din banii nostri, la fel si la concursuri, tipic Romaniei, tara lu` Papura Voda !!!

  2. Dar ce mai exista pasiune pentru aceste cercuri,copiii acum au treaba cu jocuri online,droguri,bautura,ei sunt in lumea lor,nu fac miscare,manaca tot felul de prostii de la fast-food-uri,pizza,multi din ei sunt obezi…habar nu au sa mearga pe strada,da` sa se mai duca si la cercuri de la Clubul Copiilor !

%d blogeri au apreciat: