Home » Invatamant » Școala cu maidanezi

Școala cu maidanezi

Curtea Școlii nr. 2 „Vasile Pârvan” Bârlad este asemenea unui adăpost de câini. Maidanezii își fac veacul atât în curte, cât și pe terenul de lângă. Problema persistă de câțiva ani, iar singurul lucru făcut până acum a fost construirea unui gard protector, pentru a ține câinii la distanță. Cu toate acestea, animalele își fac loc și trec în curtea școlii speriind copiii.

Andrei ARSENE

Școala este situată într-o zonă nu tocmai ferită, între două clădiri în paragină, astfel că maidanezii preferă să se adăpostească acolo. Deși până acum nu au existat probleme, oricând s-ar putea întâmpla ca un copil să fie victima unui atac al câinilor.

Cei mai înspăimântați sunt părinții. Teama că fiii lor vor fi mușcați de câini este foarte mare. Cu toate că sunt profesori de serviciu, părinții trag un semnal de alarmă și spun că singura modalitate de a-și feri copiii este îndepărtarea animalelor din zonă. Școala are program și după-amiaza așa că elevii pleacă pe întuneric din școală, timp în care se pot întâmpla tot felul de nenorociri.

„Copiii le dau câinelor din milă de mâncare. Le oferă din laptele și cornul primit, acesta fiind un alt motiv pentru care câinii stau în jurul școlii”, ne-a declarat Daniel Ștefănică, directorul școlii.

Nici gardul făcut nu este unul corespunzător. Sunt doar niște gratii prin care copii pot întinde mâna cu lejeritate. Chiar dacă animalele nu ar putea trece în curtea școlii, copiii ar putea fi mușcați. Aceștia au tendința de a hrăni câinii aruncând batoane peste gard sau pur și simplu dându-le prin gratiile gardului.

„Am făcut adrese la primărie privind problema câinilor, dar până acum nu am primit niciun răspuns oficial”, ne-a mai declarat Ștefănică.

Ultima adresă a fost făcută ieri, astfel că directorul școlii speră să primească un răspuns miercuri, după ședința de Consiliu Local.

Curtea Școlii nr. 2 „Vasile Pârvan” Bârlad este asemenea unui adăpost de câini. Maidanezii își fac veacul atât în curte, cât și pe terenul de lângă. Problema persistă de câțiva ani, iar singurul lucru făcut până acum a fost construirea unui gard protector, pentru a ține câinii la distanță. Cu toate acestea, animalele își fac loc și trec în curtea școlii speriind copiii. Andrei ARSENE Școala este situată într-o zonă nu tocmai ferită, între două clădiri în paragină, astfel că maidanezii preferă să se adăpostească acolo. Deși până acum nu au existat probleme, oricând s-ar putea întâmpla ca un copil…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. MUltumesc din suflet! Va pup! Acum sa vina hingherii, ca eu i-am tot chemat si mi-au dat ignore.

%d blogeri au apreciat: