Home » World » SUA au mobilizat elicoptere în Irak, în lupta contra grupării Statul Islamic

SUA au mobilizat elicoptere în Irak, în lupta contra grupării Statul Islamic

Armata americană a utilizat pentru prima dată elicoptere în lupta împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI) în Irak, au anunțat luni oficiali americani, fapt ce marchează o escaladare în gestionarea conflictului din regiune și îi expune pe militari unui pericol mai mare.

Comandamentul american însărcinat cu Orientul Mijlociu și Asia Centrală (CENTCOM), care gestionează atacurile aeriene contra SI în Irak și Siria, a explicat că anumite elicoptere au participat duminică și luni la operațiuni în Irak.

Elicopterul „dispune de capacitățile cerute de Guvernul irakian”, a subliniat maiorul Curtis Kellogg.

Elicopterele de atac zboară la o altitudine joasă și mai încet decât avioanele de vânătoare sau bombardierele și, drept consecință, sunt mai vulnerabile la atacurile inamicului, crescând riscul pierderilor umane.

„Aceasta este o evoluție naturală”, în contextul în care elicopterele de tip Apache utilizate oferă mai multă flexibilitate decât aparatele de zbor „rapide”, a declarat un oficial militar american sub protecția anonimatului.

CENTCOM nu a precizat locurile din Irak în care au intervenit elicopterele americane.

Sursa: mediafax.ro

Armata americană a utilizat pentru prima dată elicoptere în lupta împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI) în Irak, au anunțat luni oficiali americani, fapt ce marchează o escaladare în gestionarea conflictului din regiune și îi expune pe militari unui pericol mai mare. Comandamentul american însărcinat cu Orientul Mijlociu și Asia Centrală (CENTCOM), care gestionează atacurile aeriene contra SI în Irak și Siria, a explicat că anumite elicoptere au participat duminică și luni la operațiuni în Irak. Elicopterul "dispune de capacitățile cerute de Guvernul irakian", a subliniat maiorul Curtis Kellogg. Elicopterele de atac zboară la o altitudine joasă și mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: