Home » Social » "Partidul nostru este împotriva exploatării gazelor de șist" (P)

"Partidul nostru este împotriva exploatării gazelor de șist" (P)

Ion Vrânceanu, președintele PMP Vaslui, este convins că, imediat după alegerile prezidențiale, Guvernul Ponta va pune taxe și pe centrala de apartament: „În afară de asta, în sertarul PSD mai sunt ținute ascunse încă 17 taxe, care vor fi puse pe umerii cetățenilor după alegeri, dacă vor fi câștigate de PSD”.

Ieri, la Bârlad, a fost inaugurat sediul organizației locale a Partidului Mișcarea Populară (PMP), în prezența a numeroși membri, precum și a liderilor Ion Vrânceanu, președintele organizației județene, și Daniel Buzamăt, președintele organizației bârlădene.

Deși este un partid nou în peisajul politicii românești, organizația județeană a reușit până acum să însumeze un număr important de membri, mulți dintre aceștia fiind deja consilieri locali. Cea mai recentă achiziție importantă a partidului, în materie de membri, este fosta președintă a a organizației de tineret a PDL, aceasta a venind însoțită de aproape întreaga echipă de tineri.

udreaIon Vrânceanu condamnă virulent planurile pesediste de exploatare a gazelor de șist în România: „Gazele de șist sunt principala vranceanu-ionrealizare a PSD. Doamna Elena Udrea, ca întreg partidul nostru, este împotriva exploatării gazelor de șist. Noi nu agreăm și nu susținem gazele de șist, începând de la conducere până la ultimul susținător”.

În ceea ce privește „capturile” PSD în materie de membri, lui Ion Vrânceanu nu i se par normale și corecte, iar în unele situații le cataloghează ca fiind de cea mai joasă speță. El consideră că, în foamea sa acerbă după membri de orice factură, PSD s-a murdărit înhățând un membru al PMP care nu mai avea nici măcar o funcție reprezentativă: Florin Bleoju, fostul președinte a organizației PMP Bogdănița, fostul primar al comunei.

„Deși Bleoju nu mai ocupa această poziție, pesediștii s-au coborât la a-l convinge să părăsească echipa care l-a promovat și datorită căreia, căndva, a fost un om important. Noi am investit enorm în acel om, l-am sprijinit la nevoie, i-am fost alături. Ne-am străduit să îl sprijinim pentru a le fi alături, în primul rând, oamenilor din Bogdănița. E limpede că lui Bleoju i s-a promis scaunul de primar în situația în care PSD va câștiga alegerile. E clar că l-au păcălit și l-au atras cu promisiuni. În partidul nostru oamenii au venit din convingere, pentru că au constatat că la nivelul județului dreapta nu mai are lideri credibili”, a spus Vrâceanu.

El mai consideră că județul Vaslui se află într-o situație precară: „Peste tot sunt copii care se culcă flămânzi, pe când primarii PSD se expun în fel de fel de ipostaze fastuoase în fața cetățenilor. Aceștia se prezintă la festivitățile din comune și orașe în ținute extravagante și își expun ditamai vilele și ditamai mașinile uitând de omul de rând”.

Cât despre oamenii de afaceri, președintele PMP Vaslui susține că PSD a promovat numai o serie de persoane fidele partidului de guvernământ: „Aceștia au făcut bani negri cu care au întreținut partidul în schimbul unor favoruri. Partidul de guvernământ nu se oprește aici, și va pune noi taxe și impozite dacă va câștiga alegerile. Oamenii nu sunt informați că imediat după alegerile prezidențiale Guvernul Ponta va pune taxe și pe centrala de apartament. În afară de asta în proiect sunt introducerea a altor 17 taxe, din cauza cheltuielilor extravagante ale guvernanților care trebuie acoperite cumva. Totodată, banii dați primarilor pentru voturi și dovada de populism a PSD prin a le promite oamenilor că le va mări pensiile, le va mări alocațiile la copii, nu au acoperire.

O problemă la fel de importantă este aceea a blocajului în discuțiile cu Banca Mondială. „Uniunea Europeană ne va pune barieră din punctul ăsta de vedere pentru că negocierile cu Banca Mondială au stagnat. Partidul Mișcarea Populară este indignat și de faptul că nu au avut acces la informațiile privind ultima întâlnire avută de PSD cu Banca Mondială, în afara țării”, ne-a mai spus Vrânceanu.

Neînțelegerile partidelor de dreapta îl îngrijorează la fel de mult pe Ion Vrânceanu: „Liderii de dreapta din județ nu mai au credibilitate din cauza faptului că nu au fost în stare să se coalizeze. Din această cauză, în toate comunele unde au fost festivități au venit membri doar de la o singură organizație locală. În comunele în care au venit cei de la Vaslui, nu au fost prezenți cei de la Bârlad și invers”.

Din această cauză Ion Vrânceanu, președintele PMP Vaslui, îi invită pe toți să formeze un pol serios de dreapta, ca și contrabalans pentru PSD.

În final, președintele organizației județene a PMP a spus: „Elena Udrea, candidatul la președenție a PMP, a făcut foarte multe pentru județ, iar vasluienii sunt invitați să citească pe larg despre proiectele implementate de acestea, pe site-ul www.romaniafrumoasa.ro„.

Ion Vrânceanu, președintele PMP Vaslui, este convins că, imediat după alegerile prezidențiale, Guvernul Ponta va pune taxe și pe centrala de apartament: "În afară de asta, în sertarul PSD mai sunt ținute ascunse încă 17 taxe, care vor fi puse pe umerii cetățenilor după alegeri, dacă vor fi câștigate de PSD". Ieri, la Bârlad, a fost inaugurat sediul organizației locale a Partidului Mișcarea Populară (PMP), în prezența a numeroși membri, precum și a liderilor Ion Vrânceanu, președintele organizației județene, și Daniel Buzamăt, președintele organizației bârlădene. Deși este un partid nou în peisajul politicii românești, organizația județeană a reușit până acum…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Elena Udrea – Presedinte pentru Romania

%d blogeri au apreciat: