Home » World » UE organizează o operațiune aeriană pentru a ajuta țările afectate de Ebola

UE organizează o operațiune aeriană pentru a ajuta țările afectate de Ebola

Uniunea Europeană a anunțat marți o operațiune aeriană, pentru a oferi ajutor statelor afectate de virusul Ebola.

Trei avioane cargo de tip Boeing 747 vor fi trimise în Sierra Leone, Liberia și Guineea. Primul urmează să decoleze vineri de la Amsterdam, transportând 100 de tone de material cu destinația Freetown, capitala statului Sierra Leone, a precizat Comisia, potrivit unui comunicat.

Operațiunea, desfășurată de UNICEF, va costa un milion de euro.

Comisia Europeană va pune în aplicare, de asemenea, un sistem de evacuare medicală, pentru a permite personalului străin afectat de virus să fie repatriat cu avionul „în maximum 48 de ore spre spitale europene”.

Comisia Europeană a cerut anterior „clarificări” din partea Spaniei pentru a detecta breșa din sistemul său de sănătate care a permis contaminarea cu virusul Ebola a unei asistente de la un spital din Madrid, a anunțat marți un purtător de cuvânt.

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola s-a soldat cu 3.439 de morți în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) realizat la 1 octombrie și publicat vineri.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene au răspuns la apelul Comisiei Europene, furnizând spitale de campanie, ambulanțe, produse sanitare, echipamente de protecție și experți, în special Marea Britanie. Franța, Austria și Belgia, a anunțat Comisia.

Sursa: mediafax.ro

 

Uniunea Europeană a anunțat marți o operațiune aeriană, pentru a oferi ajutor statelor afectate de virusul Ebola. Trei avioane cargo de tip Boeing 747 vor fi trimise în Sierra Leone, Liberia și Guineea. Primul urmează să decoleze vineri de la Amsterdam, transportând 100 de tone de material cu destinația Freetown, capitala statului Sierra Leone, a precizat Comisia, potrivit unui comunicat. Operațiunea, desfășurată de UNICEF, va costa un milion de euro. Comisia Europeană va pune în aplicare, de asemenea, un sistem de evacuare medicală, pentru a permite personalului străin afectat de virus să fie repatriat cu avionul "în maximum 48 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: