Home » National » Top județe cu cele mai mari salarii

Top județe cu cele mai mari salarii

Faptul că persoanele care lucrează în București primesc cele mai mari salarii din țară nu este o noutate pentru nimeni.
Interesante sunt următoarele poziții în clasamentul județelor în funcție de nivelul salariului mediu net pe care îl primesc angajații. Astfel, pe poziția a doua, după Capitală, se situează județul Ilfov, unde, tot datorită companiilor din București, lucrătorii au avut un venit salarial mediu net de 1.980 lei, în luna iunie a acestui an, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Pe locul al treilea se plasează, la mică distanță județul Timiș, cu un salariu mediu net de 1.810 lei. Județul vestic a urcat de pe locul 5, în luna iunie 2013, pe locul 3 anul acesta, după o creștere medie a veniturilor salariale ale angajaților de 9,4%.
Urmează în clasament județul Cluj, care a coborât de pe poziția a treia anul trecut pe poziia a patra, în 2014, cu un venit salarial mediu net, la jumătatea acestui an, de 1.784 lei. Locul 5 în topul județelor unde angajații beneficiază de cele mai bune salarii din țară este ocupat de județul Gorj. Oltenii au urcat de pe poziția a șasea anul trecut, depășindu-i pe sibieni. Astfel, la finele primului semestru al acestui an, gorjenii aveau salarii mai bune decât sibienii: 1.736 lei/lună, comparativ cu, respectiv, 1.714 lei lunar.
Ultimele trei poziții din Top 10 sunt ocupate de județele Argeș, susținut de uzina Dacia Renault, cu un venit salarial mediu net de 1.652 lei/lună, Brașov, cu 1.602 lei lunar, și Prahova, cu 1.600 lei/lună.
La polul opus, județele pe care trebuie să le evitați atunci când vine vorba despre veniturile obținute la locul de muncă sunt Harghita (venit salarial mediu net lunar de 1.075 lei), Teleorman (1.173 lei) și Maramureș (1.192 lei). Față de situația de la jumătatea anului trecut, județul Harghita a căzut de pe penultimul loc ca nivel de salarizare pe ultimul, iar județul Vaslui a urcat de pe ultimul loc pe poziția 39 din 43. De altfel, salariile medii din Vaslui sunt pe locul al doilea pe țară ca ritm anual de creștere. Dacă, în iunie 2013, salariul mediu net din Vaslui era de 1.086 lei/lună, cu un an mai târziu valoarea acestuia a ajuns la 1.204 lei/lună, marcând un avans de aproape 11%.
Sursa: money.ro

Faptul că persoanele care lucrează în București primesc cele mai mari salarii din țară nu este o noutate pentru nimeni. Interesante sunt următoarele poziții în clasamentul județelor în funcție de nivelul salariului mediu net pe care îl primesc angajații. Astfel, pe poziția a doua, după Capitală, se situează județul Ilfov, unde, tot datorită companiilor din București, lucrătorii au avut un venit salarial mediu net de 1.980 lei, în luna iunie a acestui an, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Pe locul al treilea se plasează, la mică distanță județul Timiș, cu un salariu mediu net de 1.810…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: