Home » Sanatate » Anchetă în cazul micuței moartă după o injecție

Anchetă în cazul micuței moartă după o injecție

Ministrul Sănătății a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, unde o copilă de doar patru ani, diagnosticată cu laringită acută, s-a stins la numai 40 de minute după ce i s-a administrat un antibiotic. În paralel, Poliția a demarat propria anchetă asupra acestui incident, pe care conducerea unității sanitare hușene îl consideră doar “un eveniment absolut nefericit”.

George VARZARI

Familia fetiței decedate la Spitalul Municipa Huși după ce i s-a administrat anbtibiotic acuză cadrele medicale de malpraxis. Medicul de gardă a diagnosticat copila cu “laringită acută, cu sindrom febril”, după care I s-a administrat tratamentul.

Părinții fetiței povestesc că aceasta a fost adusă la spital în jurul orei 20, respireând greu și cu febră. După ce i s-a administrat o perfuzie, medicul i-a făcut o injecție cu penicillină, urmând ca să fie consultată la plămâni. La scurt timp, micuța a început să se învinețească la față, moment în care a intrat în șoc. Medicii au procedat la resuscitarea fetiței, dar în zadar.

Reprezentanții Spitalului Municipal Huși au demarat o anchetă pentru a stabili imprejurările care au dus la moartea fetiței. Totodată, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a demarat cercetări pentru a stabili dacă există culpă medicală, ridicând mai multe documente referitoare la caz de la Spitalul Huși.

„Polițiștii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul. În acest sens, s-a dispus și efectuarea autopsiei de către medicii legiști, care va fi relevantă în derularea anchetei”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt IPJ Vaslui.

Deocamdată, polițiștii nu au audiat familia, așteptând înmormântarea fetiței.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a dispus crearea unei echipe de control pentru a verifica dacă au fost respectate normele de acordare a asistenței medicale. Echipa de control va fi formată din reprezentanțI ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. În funcție de deciziile corpului de control, se vor face recomandări de sancționare a vinovaților.

Conducerea Spitalului Municipal Huși a declarat că va lăsa poliția să tragă concluziile.

„Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a șocat pe toți. Fetița a intrat în stop cardiac și respirator în 40 de minute de la internare și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Este un deces subit și de aceea lăsăm Poliția să definitiveze ancheta” a declarant directorul medical de la Spitalul Municipal Huși, Emad Wassouf.

Ministrul Sănătății a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, unde o copilă de doar patru ani, diagnosticată cu laringită acută, s-a stins la numai 40 de minute după ce i s-a administrat un antibiotic. În paralel, Poliția a demarat propria anchetă asupra acestui incident, pe care conducerea unității sanitare hușene îl consideră doar “un eveniment absolut nefericit”. George VARZARI Familia fetiței decedate la Spitalul Municipa Huși după ce i s-a administrat anbtibiotic acuză cadrele medicale de malpraxis. Medicul de gardă a diagnosticat copila cu “laringită acută, cu sindrom febril”, după care I s-a administrat tratamentul. Părinții…

Review Overview

User Rating: 3.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: