Home » Sanatate » Bârladul susține județul cu sânge

Bârladul susține județul cu sânge

Deși numărul donatorilor s-a mai redus față de cel din vară, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad răspunde solicitărilor pentru transfuzii a numeroase secții din spitalele din județ și nu numai. În prezent, situația donărilor la CJTS este una bună astfel că sunt acoperite integral cererile din județ iar surplusul este trimis și unor spitale din Iași.

A existat situația când aproximativ 500 de donatori din tot județul au venit la Centrul de transfuzii într-o singură lună. Acest lucru a fost posibil datorită campaniei ce s-a derulat anul acesta la nivel național, dar și numărului mare al celor veniți din străinătate. Tot atunci și cererea de sânge a fost mai crescută. Nu toți donatorii care vin pot dona, asta pentru că nu toți corespund din punct de vedere medical. O situație aparte o constituie cererea de sânge pentru grupe sanguine cu RH negativ. Acestei cereri nu reușim să-i facem față, deoarece sunt foarte puțini cei care dețin aceste caracteristici și care donează”, ne-a declarat medicul Violeta Nistor, director al CTS Bârlad. (Roxana CUCU)

Deși numărul donatorilor s-a mai redus față de cel din vară, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad răspunde solicitărilor pentru transfuzii a numeroase secții din spitalele din județ și nu numai. În prezent, situația donărilor la CJTS este una bună astfel că sunt acoperite integral cererile din județ iar surplusul este trimis și unor spitale din Iași. „A existat situația când aproximativ 500 de donatori din tot județul au venit la Centrul de transfuzii într-o singură lună. Acest lucru a fost posibil datorită campaniei ce s-a derulat anul acesta la nivel național, dar și numărului mare al celor veniți din…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Persoanele care suferă de dureri din cauza calculilor renali ...

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...

SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară ...