Home » National » Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”.

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox, care nu suportă criptarea informațiilor, și a recomandat folosirea serviciului SpiderOak.

Cei de la Dropbox au răspuns la aceste critici. „Toate fișierele trimise și primite prin Dropbox sunt criptate pe drumul dintre utilizator și serverele noastre”,  a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Însă Snowden susține că diferența dintre Dropbox si SpiderOak este ca cel de-al doilea serviciu criptează datele în timp ce acestea sunt pe computer și nu doar când sunt în tranzit.

În ceea ce-i privește pe utilizatorii care susțin că nu au de ce să-și facă probleme deoarece nu au nimic de ascuns, Snowden a spus: „Când spui că nu ai nimic de ascuns spui de fapt că nu îți pasă drepturile tale”.

Sursa: gandul.info

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Tudorel Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi vs România: Președintele nu a revocat-o pe în baza propunerii mele, ci decizia CCR se executăon 5 mai 2020 at 11:45

„Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi ...

Insuportabila ușurătate a ființei de nimicon 5 mai 2020 at 10:45

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de ...

Kovesi, după decizia CEDO: Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparație simbolică pentru toți magistrații hărțuiți în ultimii anion 5 mai 2020 at 12:52

„Nu am depus o cerere pentru despăgubiri bănești, pentru ...