Home » Business » Tichetele pentru persoane fizice prin “Rabla” au fost epuizate. Ministrul Mediului promite continuarea programului si in 2015

Tichetele pentru persoane fizice prin “Rabla” au fost epuizate. Ministrul Mediului promite continuarea programului si in 2015

Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o luna inainte de termenul limita, ministrul Mediului Attila Korodi declarand ca va fi gandit pana la sfarsitul anului programul Rabla 2015.

Luni a fost rezervat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului.
Acesta a fost lansat in luna aprilie si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse, beneficiind la cumparare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.
Ministrul Mediului Attila Korodi precizeaza ca este pentru prima data cand tichetele sunt epuizate inainte de termenul limita. El pune succesul programului din acest an pe seama introducerii in premiera a tichetelor electronice si a faptului ca tichetele nu au mai fost impartite pe judete, ele fiind consumate in functie de cerere.
“Plecand de la succesul programului din acest an, dar si de la rezultatele inregistrate in toti cei 10 ani de cand functioneaza, vom gandi pana la finalul anului cum va arata Programul de innoire a parcului auto in anul 2015”, a declarat Korodi, citat de Mediafax.
Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat anul acesta suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze avutovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al Programului a fost de 6.500 lei.
Pe langa aceasta, au fost oferite eco-bonusuri (maxim doua fiecarui beneficiar) in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100 g/km si respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
De la lansarea programului Rabla, in 2005, si pana in prezent au fost alocati peste 1,7 miliarde de lei si au fost scoase din circulatie aproximativ 500.000 de masini, spunea, la lansarea din acest an a programului, ministrul Attila Korodi.
Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice.
Sursa: incont.ro
Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o luna inainte de termenul limita, ministrul Mediului Attila Korodi declarand ca va fi gandit pana la sfarsitul anului programul Rabla 2015. Luni a fost rezervat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului. Acesta a fost lansat in luna aprilie si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse, beneficiind la cumparare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a editie, fiind…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: