Home » Administratie » Bârlădenii pot depune cererile pentru căldură

Bârlădenii pot depune cererile pentru căldură

Din din această săptămână bârlădenii sunt așteptați la primărie pentru a completa cererile privind compensarea lunară pe sezonul rece pentru energia termică. Toți cei care au venituri sub 615 lei pe lună pe membru de familie pot beneficia de subvenția pe căldură pe perioada rece – 1 noiembrie – 31 martie. Cererile însoțite de dosarele aferente se pot depune la primărie pentru cei care se încălzesc cu ajutorul centralelor pe gaze și la Cantina de ajutor social din Bârlad pentru cei care folosesc lemnul ca sursă de încălzire.

Pentru a beneficia de ajutor, bârlădenii trebuie să depună dosarele până pe data de 20 a fiecărei luni pentru a primi banii cu data de întâi a lunii următoare.

Compensările lunare sunt în funcție de venitul pe membru de familie și variază după cum urmează: pentru cei cu venituri de până la 155 de lei pe lună pe membru de familie cuantumurile lunare sunt următoarele: 262 lei pentru cei care folosesc centrale pe gaz, 240 lei pentru cei care folosesc aparate electrice ca sursă de încălzire și 54 lei pentru cei care se încălzesc cu lemne. Cei care ating pragul superior de 615 lei pe lună, primesc de la primărie, în funcție de sursa de căldură folosită, 20 lei, 48 lei, respectiv 16 lei.

Anul trecut au fost depuse aproape 5.000 de cereri, dintre care marea majoritate au fost a celor care folosesc centrale pe gaze ca sursă de căldură. (A.A.)

Din din această săptămână bârlădenii sunt așteptați la primărie pentru a completa cererile privind compensarea lunară pe sezonul rece pentru energia termică. Toți cei care au venituri sub 615 lei pe lună pe membru de familie pot beneficia de subvenția pe căldură pe perioada rece – 1 noiembrie - 31 martie. Cererile însoțite de dosarele aferente se pot depune la primărie pentru cei care se încălzesc cu ajutorul centralelor pe gaze și la Cantina de ajutor social din Bârlad pentru cei care folosesc lemnul ca sursă de încălzire. Pentru a beneficia de ajutor, bârlădenii trebuie să depună dosarele până pe…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Episcopia Hușilor, după arestarea fostului episcop Corneliu Onilă: ”Faptele puse în sarcina acestuia, de o mare gravitate. Regretăm sminteala creată de acest caz”

Episcopia Hușilor a reacționat după reținerea și, ulterior, arestarea ...

Adolescentă de 16 ani, lovită de o mașină în Vaslui după ce a traversat strada prin loc nepermis

O adolescentă de 16 ani, din Zăpodeni, a ajuns ...

Primele două amenzi aplicate în timpul stării de alertă

Două persoane, din județul Vaslui, au fost amendate cu ...