Home » Sanatate » Etnobotanice mortale

Etnobotanice mortale

Pe piața Vasluiului a apărut o nouă țigară cu etnobotanice catalogată de profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase, drept letală. Potrivit primelor informații, se pare că țigara letală provine din Republica Moldova.

George VARZARI

proiect hepatita (1)Managerul Institutului de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat public, faptul că în județul Vaslui au fost depistă un tip nou de țigară cu plante etnobotanice, care sunt letale. În Republica Moldova au fost deja înregistrate cazuri de deces datorate noii țigări.

“Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situații au fost semnalate în Republica Moldova. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, mai ales că suntem la câțiva pași de Prut și pot apărea și la noi astfel de țigări, care nu sunt altceva decât o nenorocire pusă pe piață de niște iresponsabili. În momentul în care avem astfel de informații este de datoria noastră să atragem atenția atât potențialilor consumatori, cât și medicilor din camerele de gardă ale spitalelor, care pot primi pacienți care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei să știe la ce să se aștepte”, a afirmat Adrian Streinu Cercel.

Declarația a fost făcută marți, la Vaslui în cadrul lansării proiectului “Spune nu hepatitei în Moldova”.

Pe piața Vasluiului a apărut o nouă țigară cu etnobotanice catalogată de profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase, drept letală. Potrivit primelor informații, se pare că țigara letală provine din Republica Moldova. George VARZARI Managerul Institutului de Boli Infecțioase 'Matei Balș', prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat public, faptul că în județul Vaslui au fost depistă un tip nou de țigară cu plante etnobotanice, care sunt letale. În Republica Moldova au fost deja înregistrate cazuri de deces datorate noii țigări. “Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situații au fost semnalate în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: