Home » World » Jihadiștii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraș din apropiere de Bagdad

Jihadiștii din cadrul grupării Stat Islamic asediază un oraș din apropiere de Bagdad

Jihadiștii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au încercuit marți Amriyat al-Falluja, unul dintre ultimele fiefuri ale armatei din provincia Al-Anbar, la vest de Bagdad, potrivit șefului poliției locale.

„SI a sosit la Amriyat al-Falluja din trei direcții. Suntem asediați aproape în totalitate”, a spus Aref al-Janabi, contactat telefonic de AFP.

„Până acum ne ținem bine, avem sprijinul combatanților tribali”, a adăugat el. „Dar, dacă Amriyat al-Falluja cade, bătălia se va deplasa la porțile Bagdadului și Kerbala”, a avertizat el.

Orașul Amriyat al-Falluja este situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Bagdad.Armata irakiană, în pofida sprijinului aerian al coaliției internaționale și ajutorului din partea triburilor locale, a pierdut în mare parte provincia Al-Anbar, cu majoritate sunnită, după o serie de atacuri jihadiste care au slăbit pozițiile sale.

Sursa: mediafax.ro

Jihadiștii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au încercuit marți Amriyat al-Falluja, unul dintre ultimele fiefuri ale armatei din provincia Al-Anbar, la vest de Bagdad, potrivit șefului poliției locale. "SI a sosit la Amriyat al-Falluja din trei direcții. Suntem asediați aproape în totalitate", a spus Aref al-Janabi, contactat telefonic de AFP. "Până acum ne ținem bine, avem sprijinul combatanților tribali", a adăugat el. "Dar, dacă Amriyat al-Falluja cade, bătălia se va deplasa la porțile Bagdadului și Kerbala", a avertizat el. Orașul Amriyat al-Falluja este situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Bagdad.Armata irakiană, în pofida sprijinului aerian al coaliției…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: