Home » Social » Unitatea Militară din Bârlad, două săptămâni de sărbătoare

Unitatea Militară din Bârlad, două săptămâni de sărbătoare

Garnizoana Bârlad organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Armatei Române (25 octombrie).

În perioada 13-24 octombrie sunt programate mai multe competiții sportive la care s-au înscris mai multe loturi sportive aparținând unităților militare din garnizoană și cele ale structurilor M.A.I. din Municipiul Bârlad.

Pe 24 octombrie, între orele 08.30-11, la sediul Unității Militare Bârlad se va desfășura o adunare festivă cu militari din garnizoană și se va face premierea câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate. De asemenea la sediul unității militare cetățenii municipiului Bârlad pot vedea o expoziție de tehnică și echipamente militare din dotarea unităților.

Seria manifestărilor se va încheia pe 25 octombrie, când la Cimitirul Eroilor din oraș, va avea loc un ceremonial religios. Aici se vor prezenta alocuțiuni cu ocazia Zilei Armatei Române, va avea loc ceremonia militară de depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

În aceeași zi, la Cercul Militar Bârlad va avea loc o gală de filme documentare din cel de-al doilea război mondial și un simpozion cu tema: „70 de ani de la momentul 25 Octombrie 1944”, susținut de cadre militare în rezervă și retragere.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Ziua Armatei Române, reprzintă data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupația hortisto-fascistă. (A.A.)

Garnizoana Bârlad organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Armatei Române (25 octombrie). În perioada 13-24 octombrie sunt programate mai multe competiții sportive la care s-au înscris mai multe loturi sportive aparținând unităților militare din garnizoană și cele ale structurilor M.A.I. din Municipiul Bârlad. Pe 24 octombrie, între orele 08.30-11, la sediul Unității Militare Bârlad se va desfășura o adunare festivă cu militari din garnizoană și se va face premierea câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate. De asemenea la sediul unității militare cetățenii municipiului Bârlad pot vedea o expoziție de tehnică și echipamente militare din dotarea unităților. Seria manifestărilor se va încheia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: