Home » World » Barack Obama promite că SUA vor răspunde într-un mod "mai agresiv" epidemiei de Ebola. Președintele american și-a anulat deplasările programate pentru joi pentru a se consacra crizei

Barack Obama promite că SUA vor răspunde într-un mod "mai agresiv" epidemiei de Ebola. Președintele american și-a anulat deplasările programate pentru joi pentru a se consacra crizei

Președintele Barack Obama a dat asigurări miercuri că Statele Unite vor răspunde într-un mod „mult mai agresiv” epidemiei de Ebola, cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american după ce o a doua infirmieră din Texas a fost contaminată.

„Aș strânge mâna, aș lua în brațe și aș îmbrățișa (…) infirmierele pentru a saluta munca curajoasă pe care au îndeplinit-o ocupându-se de un pacient. Ele au urmat protocoalele. Ele știu ce fac și ma simt în siguranță deplină”, a declarat el după ce un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice.

Ca și în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetățeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia și decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Această persoană s-a prezentat marți cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

După o reuniune la Casa Albă cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că lecțiile învățate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor și clinicilor „din țară” pentru a evita ca o situație asemănătoare să se producă în altă parte.

Totodată, Barack Obama a avertizat comunitatea internațională în privința unui răspuns insuficient în cele trei țări din Africa de Vest în care virusul face ravagii.

„Dacă nu vom răspunde în mod eficace la nivel internațional (…), am putea avea probleme”, a declarat el.

În cursul unei videoconferințe care a avut loc miercuri, președintele american i-a îndemnat pe omologii săi englez, francez, german și italian să facă un efort „mai important” pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei de Ebola.

De la anunțul, în urmă cu o lună, privind trimiterea a 3.000 de militari americani în Africa de Vest pentru a realiza infrastructura logistică necesară de a răspunde împotriva virusului Ebola, Obama și-a exprimat în repetate rânduri frustrarea în legătură cu lipsa de implicare a unor țări, fără să le menționeze.

Barack Obama și-a anulat deplasările programate pentru joi pentru a se consacra crizei Ebola

Președintele american Barack Obama și-a anulat toate deplasările programate pentru joi, așa cum a procedat și miercuri, pentru a se consacra gestionării crizei Ebola, după contaminarea unei a doua infirmiere în Texas.

„Deplasările președintelui la Rhode Island și la New York au fost anulate”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat difuzat miercuri seara.

Sursa: mediafax

Președintele Barack Obama a dat asigurări miercuri că Statele Unite vor răspunde într-un mod "mult mai agresiv" epidemiei de Ebola, cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american după ce o a doua infirmieră din Texas a fost contaminată. "Aș strânge mâna, aș lua în brațe și aș îmbrățișa (...) infirmierele pentru a saluta munca curajoasă pe care au îndeplinit-o ocupându-se de un pacient. Ele au urmat protocoalele. Ele știu ce fac și ma simt în siguranță deplină", a declarat el după ce un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: