Home » Sanatate » CJAS Vaslui, alba neagra – cu adeverințele de asigurat

CJAS Vaslui, alba neagra – cu adeverințele de asigurat

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui a făcut public zilele acestea un comunicat prin care fiecare asigurat ce nu figurează în sistemul informatic ca fiind persoană asigurată, trebuie să se prezinte la CJAS Vaslui cu documentele doveditoare, pentru eliberarea adeverinței de asigurat. Acest lucru se face, deșI reprezentanții CJAS Vaslui au dat asigurări că fiecărei persoane asigurate nu-I mai este necesară eliberarea adeverinței de asigurat.

George VARZARI

Deși oficialii CJAS anunțaseră că nu mai este necesară adeverința de asigurat pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, conducerea instituției a revenit asupra acestei decizii. Într-un comunicat publicat pe site-ul instituției, se precizează că persoanele care nu figurează în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) trebuie să suporte umilința de a obține mai întâi adeverința de asigurat de la CJAS Vaslui și abia apoi consultul gratuit, deși sunt asigurate și contribualili activi la Fondul național al asigurărilor de sănătate.

Pașii care trebuie parcurși pentru a beneficia de servicii medicale gratuite reprezintă un adevărat labirint birocratic, prin care fiecare asigurat ce nu figurează în SIUI trebuie să-l urmeze. Astfel, o persoană asigurată trebuie să obțină mai întâi o trimitere de la medicul de familie. Pentru a intra în posesia trimiterii, în cazul salariaților, aceștia trebuie să aducă, odată la trei luni o adeverință de salariat. După obținerea trimiterii, se merge la medicul specialist. În cazul în care acesta din urmă descoperă că asiguratul nu figurează în sistemul informatic, atunci trebuie să meargă la CJAS Vaslui cu actele doveditoare, pentru a intra în posesia adeverinței de asigurat. Abia după, acesta poate merge la medicul specialist pentru a beneficia de serviciul medical. Traseul enumerat anterior reprezintă o povară pentru majoritatea celor care doresc să beneficieze de pe urma asigurării medicale.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui a făcut public zilele acestea un comunicat prin care fiecare asigurat ce nu figurează în sistemul informatic ca fiind persoană asigurată, trebuie să se prezinte la CJAS Vaslui cu documentele doveditoare, pentru eliberarea adeverinței de asigurat. Acest lucru se face, deșI reprezentanții CJAS Vaslui au dat asigurări că fiecărei persoane asigurate nu-I mai este necesară eliberarea adeverinței de asigurat. George VARZARI Deși oficialii CJAS anunțaseră că nu mai este necesară adeverința de asigurat pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, conducerea instituției a revenit asupra acestei decizii. Într-un comunicat publicat pe site-ul instituției,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: