Home » Administratie » Termene finale de plată pentru beneficiarii PNDR

Termene finale de plată pentru beneficiarii PNDR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță faptul că a fost stabilit ultimul termen până la care se mai pot depune cererile de plată pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală. Astfel, s-a stabilit ca data de 30 septembrie 2015 să fie termenul limită pentru depunerea ultimului dosar de cerere plată, atât pentru beneficiarii privați, cât și cei din sectorul public.

Până în acest moment, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătiti 6,43 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 73% din totalul de 9,3 miliarde, bani alocați prin PNDR 2007-2013.

Un alt aspect important este legat de faptul că termenul este fixat ferm și nu poate fi prelungit. Astfel, beneficiarii trebuie să-și programeze corect realizarea și finalizarea investițiilor, astfel încât, până la 30 septembrie 2015, acestea să fie finalizate cu proces verbal de punere în funcțiune.

„Dacă beneficiarii nu se încadrează în acest termen, nu vor mai putea primi fondurile solicitate. Pe cale de consecință, proiectul nu ma mai putea fi finalizat și, în conformitate cu prevederile contractului de finanțare, se va constitui debit total pentru întreaga investiție iar sumele acordate anterior vor fi recuperate integral”, a declarat Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui. (A.C.)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță faptul că a fost stabilit ultimul termen până la care se mai pot depune cererile de plată pentru beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală. Astfel, s-a stabilit ca data de 30 septembrie 2015 să fie termenul limită pentru depunerea ultimului dosar de cerere plată, atât pentru beneficiarii privați, cât și cei din sectorul public. Până în acest moment, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătiti 6,43 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 73% din totalul de 9,3 miliarde, bani alocați prin PNDR 2007-2013. Un alt aspect important este legat de faptul că termenul este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile