Home » Justitie » Închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Un sexagenar din comuna Bunești-Averești a beneficiat de o pedeapsă cu suspendare după ce și-a lovit prietenul de pahar, trecut de 80 de ani, care ulterior a decedat. Motivul pentru care cei doi au ajuns de la prietenie la crimă este unul pe cât de stupid, pe atât de hilar. Octogenarul i-ar fi făcut avansuri mamei amicului său. Chiar dacă a scăpat de închisoare, agresorul va avea de plătit familiei celui decedat 9.000 de lei cu titlul de daune morale și materiale. Rudele celui decedat pot ataca decizia instanței vasluiene cu apel.

 Alexandru CROITORU

 În urmă cu două zile, magistrații vasluieni au dat sentința în cauza lui Jan Chitic, acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Faptul că și-a recunoscut vina încă de la început, apelând la metoda simplificată de judecată, plus vârsta înaintată (63 de ani), au contat enorm pentru judecători, care au dat o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare.

Chiar înainte de Crăciunul anului trecut, Jan Chitic a invitat un consătean, Valentin Moraru, de 81 de ani, să cinstească un pahar de vin. Cei doi bătrâni s-au luat la bătaie la un moment dat, pe motiv că octogenarul i-ar fi făcut avansuri, mamei lui Chitic, femeie trecută de 90 de ani. După o scurtă încleștare, cei doi s-au împăcat și au continuat să bea. Ulterior, bătrânului lovit i s-a făcut rău și s-a întins pe pat. Crezând că a adormit, amicul lui de pahar l-a lăsat în pace și s-a culcat și el. A doua zi dimineață și-a dat seama că acesta a decedat peste noapte, s-a panicat și a fugit de acasă, în timp ce mama sa a cerut ajutorul vecinilor, care au chemat poliția. Chitic a fost găsit după trei zile și acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Dus în fața judecătorilor, aceștia au decis să fie cercetat în stare de libertate cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea. Certificatul medico-legal a arătat faptul că octogenarul a murit înnecat în propriul sânge, iar alcoolemia acestuia era de 1,07 grame/litru allcol pur în sânge. Atât în fața polițiștilor, cât și în fașa magistraților, Chitic a recunoscut faptele, a povestit că și-a lovit prietenul de pahar cu pumnii și palmele peste față, dar nu a avut intenția să-l omoare.

Pe lângă pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare, magistrații vasluieni au dispus ca Jan Chitic să achite familiei celui decedat 5.000 de lei cu titlu de daune materiale și 4.000 de lei, daune morale. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Un sexagenar din comuna Bunești-Averești a beneficiat de o pedeapsă cu suspendare după ce și-a lovit prietenul de pahar, trecut de 80 de ani, care ulterior a decedat. Motivul pentru care cei doi au ajuns de la prietenie la crimă este unul pe cât de stupid, pe atât de hilar. Octogenarul i-ar fi făcut avansuri mamei amicului său. Chiar dacă a scăpat de închisoare, agresorul va avea de plătit familiei celui decedat 9.000 de lei cu titlul de daune morale și materiale. Rudele celui decedat pot ataca decizia instanței vasluiene cu apel.  Alexandru CROITORU  În urmă cu două zile, magistrații…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: