Home » Sanatate » Medicii bârlădeni care fac gărzi vor o masă caldă

Medicii bârlădeni care fac gărzi vor o masă caldă

Medicii din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au solicitat o masă caldă în zilele în care fac de gardă. Acest drept, stipulat de HG 524/1991, a fost respectat până acum 12 ani, moment din care cadrele medicale au început să primească tichete de masă.

Întrucât de mai bine de șase luni acordarea tichetelor de masă a fost sistată, medicii au considerat oportună respectarea dreptului la o masă pe zi.

Săptămânile trecute, Comitetul director din cadrul spitalului bârlădean s-a întrunit și a aprobat contractarea unui serviciu de catering pentru asigurarea unei mese pentru medicii de gardă. Rămâne acum la latitudinea actualului manager al spitalului, Angela Chirilă, dacă va semna sau nu acest contract. (Mihaela NICULESCU)

Medicii din cadrul Spitalului de Urgență "Elena Beldiman" Bârlad au solicitat o masă caldă în zilele în care fac de gardă. Acest drept, stipulat de HG 524/1991, a fost respectat până acum 12 ani, moment din care cadrele medicale au început să primească tichete de masă. Întrucât de mai bine de șase luni acordarea tichetelor de masă a fost sistată, medicii au considerat oportună respectarea dreptului la o masă pe zi. Săptămânile trecute, Comitetul director din cadrul spitalului bârlădean s-a întrunit și a aprobat contractarea unui serviciu de catering pentru asigurarea unei mese pentru medicii de gardă. Rămâne acum la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

6 comments

  1. Foarte bine daca vor. Sa le propuna sa manince aceeasi masa care o au si pacientii spitalului. Doar si asa e mancare nu? Daca o sa fie asa o sa zica, ca nu mai vor calda, ca vor tichete. Ei nu se gandesc la masa calda ei se gandesc la un ban in plus.

    • Adevarul e faptul o masa de 10 ron imbogateste un medic..in Romania si mai ales in minunatul oras Barlad asta chiar se poate. Poate pleaca toti medicii din oras ca sa nu mai fie jigniti cu salarii de 3 lei de oameni care nu platesc nicio asigurare de sanatate dar au pretentia sa fie tratati in clinici medicale de 5 stele eventual de profesori universitari..ca in Romania asa avem pretentii..pardon ..doar drepturi nu si obligatii. Iar daca va ganditi ca vor veni alti medici sa ii inlocuiasca ..va inselati amarnic..nu vrea nimeni sa vina in „epoca de piatra ” din barlad . Trist..
      Cred ca asigurarea unei mese decente atat pentru pacienti cat si pentru medici e un lucru de bun simt si nicidecum un lux asa cum e in toata Romania
      Problema noastra a romanilor in general e ca uitam ca orice padure are uscaciunile ei si mai aales ca nu vedem gunoiul din ochiul nostru dar il vedem pe al vecinului..

  2. urmatoarea cerere e pentru saltele”DORMEO” in camerele de garda!cata nesimtire!cand a fost vorba sa se micsoreze sporurile au spus managerului sa nu se umble la bani,mai bine sa se renunte la bonurile de masa!e normal -restaurantele nu dau mancare si bautura pe bonuri de masa! noaptea in urgente daca se merge cu un pacient pe sectie pt consult e deranj si circ mare,de parca ai merge acolo sa furi ceva nu ca esti bolnav!mai au un pic si cheama si politia

  3. Bravo ,,piticule”,acest spital se mai poate numi si,, bordelul E. Beldiman”,se ,,ard” ca cainii doctorii cu asistentele ,farmacistele,numai de pacienti nu au ei grija!!!Mai vor si o masa,bagami-as…n-au ce manca ,saracii!!

  4. HOTARARE Nr. 524 din 26 iulie 1991
    ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
    ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 174 din 26 august 1991
    Art. 3
    Unitatile sanitare cu paturi sunt obligate sa serveasca masa in mod gratuit personalului sanitar cu pregatire superioara, inclusiv medicilor secundari si interni, pe timpul efectuarii garzilor, la nivelul costului alocatiei de hrana stabilite pentru unitatea sau sectia unde se desfasoara garda.
    nu ca ar interesa pe cineva legile…

  5. VASILE DAR JURAMANTUL LUI HIPOCRATE IL MAI STII?VOI MEDICII CUNOASTETI NUMAI LEGILE CARE SE REFERA LA DREPTURI ,NU SI CELE CARE SPUN DE INDATORIRI! DOCTORI HOTI SI NESIMTITI! NU MAI POTI DE FOAME..VASILE?

%d blogeri au apreciat: