Home » Invatamant » Mii de elevi pot să ardă de vii

Mii de elevi pot să ardă de vii

Mai bine de 50 de unități de învățământ din județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, conform datelor oferite de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

 Roxana NĂSTASĂ

 Prezent la ședința cu directorii unităților de învățământ din județ, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe anul școlar 2013-2014, reprezentantul ISU, locotenent-colonel Tiberiu Dumitrache, a tras un semnal de alarmă asupra problemei instituțiilor de învățământ din județ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Acesta a precizat că trebuie luat în calcul faptul că „e o realitate că un copil arde săptămânal” și că „în fiecare an are loc cel puțin un incendiu la o unitate de învățământ din Vaslui”.

Numai anul acesta în județul Vaslui au avut loc două incendii la două grădinițe, la una din Dumești, în luna martie și la una din localitatea Sârbi, comuna Banca în luna iulie.

„Din păcate, cele mai multe unități de învățământ se plâng de lipsa fondurilor atunci când vine vorba de obținerea autorizației, expertizele tehnice fiind destul scumpe, iar normele tehnice care trebuie îndeplinite sunt și ele din ce în ce mai aspre din cauza evenimentelor nefericite ce au avut loc. Au fost date avetismente, au fost școli sancționate, însă nu se pot închide unitățile din această cauză” a declarat Petru Iftene, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Așadar, până când vor fi fonduri și se vor obține autorizații, copiii tot în pericol rămân. Să sperăm însă că situația se va mai remedia în urma avetismentelor și totodată că evenimentele nefericite vor sta la distanță.

Avizele de securitate la incendii se obțin prin depunerea unei serii de documente, în funcție de situația în care se află clădirea.

În urma controalelor în unitățile de învățământ din județ efectuate de cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui la începutul anului școlar, s-au constatat numeroase nereguli care pun în pericol sănătatea elevilor, 20 de unități de învățământ rămânând fără autorizație sanitară de funcționare și alte 117 primind avertismente. Un alt aspect, referitor tot la pericolul la care sunt supuși elevii și viața acestora.

Mai bine de 50 de unități de învățământ din județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, conform datelor oferite de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.  Roxana NĂSTASĂ  Prezent la ședința cu directorii unităților de învățământ din județ, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe anul școlar 2013-2014, reprezentantul ISU, locotenent-colonel Tiberiu Dumitrache, a tras un semnal de alarmă asupra problemei instituțiilor de învățământ din județ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Acesta a precizat că trebuie luat în calcul faptul că "e o realitate că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: