Home » Administratie » Fonduri pentru UAT-urile cu proiecte

Fonduri pentru UAT-urile cu proiecte

Vineri, în cadrul unei ședințe de îndată, Consiliul Județean Vaslui a aprobat un proiect de rectificare bugetară prin care unitățile administrativ-teritoriale din județ au primit diferite sume de bani, pentru echilibrarea bugetelor locale și pentru a achita diverite investiții realizate în infrastructura de transport (drumuri județene și comunale).

Cele mai mari sume au fost acordate primăriilor care au în faza de lucru diferite proiecte finanțate cu fonduri europene și cele care au o nevoie stringent de fonduri. De exemplu, pentru drumuri, cea mai mare sumă a primit-o Primăria Lipovăț, 250.000 de lei, pentru a achita o serie de investiții făcute la un drum realizat din macadam, prin fonduri SAPARD. Acel drum, prin proiectul de construcție, a fost realizat pentru a fi circulabil doar câțiva ani, urmând ca după o perioadă de timp să se asfalteze, în caz contrar existând riscul ca această investiție să fie pierdută. Pentru drumuri, la nivelul județului s-au alocat 12.485.000 de lei, din care 5.290.000 pentru drumuri comunale. Pentru lucrări la nivelul drumurilor județene și comunale s-au mai alocat 150.000 de lei comunei Gârceni, 130.000 comunei Vulturesti, 110.000 pentru comuna Bogdanita. Cate 100.000 au primit comunele Dumesti, Ferești, Ibănești, Oșești, Pădureni, Rafaila, Todirești, Vinderei și Voinești. Restul de UAT-uri din rural au beneficiat de maxim 50.000 lei.

În mediul urban, pentru drumuri, cele mai mari sume au primit Negrești și Murgeni (câte 100.000 de lei). (Bogdan RUSU)

Vineri, în cadrul unei ședințe de îndată, Consiliul Județean Vaslui a aprobat un proiect de rectificare bugetară prin care unitățile administrativ-teritoriale din județ au primit diferite sume de bani, pentru echilibrarea bugetelor locale și pentru a achita diverite investiții realizate în infrastructura de transport (drumuri județene și comunale). Cele mai mari sume au fost acordate primăriilor care au în faza de lucru diferite proiecte finanțate cu fonduri europene și cele care au o nevoie stringent de fonduri. De exemplu, pentru drumuri, cea mai mare sumă a primit-o Primăria Lipovăț, 250.000 de lei, pentru a achita o serie de investiții făcute…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: