Home » Sport » Participare peste așteptări la cross

Participare peste așteptări la cross

Ieri, a avut loc prima ediție a concursului de cros rezervat elevilor. Acesta s-a desfășurat pe pista de atletism al Clubuui Sportiv școlar (CSS) Bârlad, în cadrul proiectului educațional “Sportul nu are vârstă”, coordonat de Carmen Bighiu, profesor de educație fizică și sport la Școala nr. 8 ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

La acest eveniment au participat peste 150 de elevi din atât din Bârlad, cât și din județele Galați și Vrancea. Școlile participante au fost: Școala “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Școala “Stroe S. Belloescu” Bârlad, Școala “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala “Ștefan cel Mare” Focșani și Școala Gimnazială din Șendreni, județul Galați.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kKjYekWqL88&w=420&h=315]

“Ne bucurăm de faptul că elevii sunt dornici să participle la asftfel de întreceri, fapt ce ne impulsionează să mai desfășurăm și pe viitor acest tip de activități. Ne dorim să implicăm cât mai mulți copii din mai multe județe și, cine știe, să organizăm, pe lângă acest cros, și un concurs rezervat adulților”, ne-a declarat Carmen Bighiu, organizator al competiției.

Elevii au fost împărțiți în opt categorii în funcție de vârstă și sex. Au trebuit să alerge următoarele distanțe: 300 metri (feminin, clasa pregătitoare, întâi și a doua), 400 metri (masculin, clasa pregătitoare, întâi și a doua), 400 metri (feminin, clasele a III-a și a IV-a), 600 metri (masculin, clasele a III-a și a IV-a), 600 metri (feminin, clasele a V-a și a VI-a), 800 metri (feminin, clasele a VII-a și a VIII-a), 1000 metri (masculin, clasele VII-a și a VIII).

De la școala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad au câștigat: Andra Ștefana Pînțaru (clasa I), Dragoș Năstase (clasa a II-a), Elena Raluca Cuss (clasa a IV-a), Albert Rădăcină (clasa a IV-a, Alexandra Vamă (clasa a VI-a) și Sebastian Onu (clasa a VIII-a). Alte școli care au dat câștigători au fost Școala “Stroe S. Belloescu” Bârlad cu Alin Păsărică (clasa a VI-a), Școala Gimnazială din Șendreni cu Rebeca Stan (clasa a VII-a). (Andrei ARSENE)

Ieri, a avut loc prima ediție a concursului de cros rezervat elevilor. Acesta s-a desfășurat pe pista de atletism al Clubuui Sportiv școlar (CSS) Bârlad, în cadrul proiectului educațional “Sportul nu are vârstă”, coordonat de Carmen Bighiu, profesor de educație fizică și sport la Școala nr. 8 ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad. La acest eveniment au participat peste 150 de elevi din atât din Bârlad, cât și din județele Galați și Vrancea. Școlile participante au fost: Școala “Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Școala “Stroe S. Belloescu” Bârlad, Școala “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, Școala “Ștefan cel Mare” Focșani și Școala Gimnazială din Șendreni,…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: