Home » Sport » Sportul, un exemplu dat de Școala nr. 11 Bârlad

Sportul, un exemplu dat de Școala nr. 11 Bârlad

Asociația sportivă din cadrul Școlii “George Tutoveanu” Bârlad, țintește din ce în ce mai sus. Astfel, după performanțele din anul școlar anterior, sportivii și profesorii vor ca acestea să fie depășite. Anul trecut, sporturile cele mai bine reprezentate au fost handbalul, oina și șahul. Echipa de handbal masculin (clasele V-VIII) s-a clasat pe locul I la etapa locală, locul I la etapa județeană și locul III la etapa zonală, unde au mai participat echipe din Roman, Bacău, Botoșani și Iași.

“În ceea ce privește handbalul colaborăm cu Asociația «Bârlădenii» și LPS Vaslui (unii elevi fiind legitimați la cest club) fapt ce ne dă speranțe ca anul acesta să ne calificăm la faza națională. La oină colaborăm cu Sport Club Cronos Bârlad din cadrul Liceului Teoretic «Mihai Eminescu»”, ne-a declarat Adrian Todireasa, profesor de educație fizică și sport la Școala 11.

Echipa de oină (clasele V-VIII, masculin) a avut același traseu ca și cea de handbal, pe când la șah performanțele au fost superioare (top 10 la etapa națională).

Asociația sportivă are în componență trei echipe de handbal. Bogdan Barbu conduce echipa de handbal masculin rezervată copiilor din clasele I-IV. Adrian Todireasa conduce echipa similară a celor din clasele V-VIII, iar Gigi Popa este responsabil cu echipa feminină (clasele V-VIII). Echipa de oină este condusă de Petru Vasilache.

Odată cu acest an antrenorul echipei feminine de handbal, Gigi Popa își dorește să formeze mai multe echipe de volei.

Există și copii care participă și la competiții de cros, dar și de tetratlon: aruncarea mingii de oină, sărituri în lungime cu elan, viteză (60 de metri plat) și rezistență (800 metri). (A.A.)

Asociația sportivă din cadrul Școlii “George Tutoveanu” Bârlad, țintește din ce în ce mai sus. Astfel, după performanțele din anul școlar anterior, sportivii și profesorii vor ca acestea să fie depășite. Anul trecut, sporturile cele mai bine reprezentate au fost handbalul, oina și șahul. Echipa de handbal masculin (clasele V-VIII) s-a clasat pe locul I la etapa locală, locul I la etapa județeană și locul III la etapa zonală, unde au mai participat echipe din Roman, Bacău, Botoșani și Iași. “În ceea ce privește handbalul colaborăm cu Asociația «Bârlădenii» și LPS Vaslui (unii elevi fiind legitimați la cest club) fapt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: