Home » Social » Atât de săraci, că nici lumină pe scară nu au – Locatari de ghetou

Atât de săraci, că nici lumină pe scară nu au – Locatari de ghetou

Oamenii din zeci de scări de bloc din municipiul Vaslui nu dispun de cinci lei pe lună, pentru a plăti pentru a beneficia de curățenie și de iluminat. Ei nici nu aparțin unei asociații de proprietari, fapt care ar putea avea consecințe asupra lor, mai ales în iarnă, când ar putea rămâne și fără apa potabilă.

Bogdan RUSU

Câteva zeci de blocuri din Vaslui au rămas fără servicii de salubrizare și iluminat, deoarece locatarii au datorii foarte mari către asociațiile de proprietari. Din moment ce se aproprie sezonul rece, în aceste blocuri există un risc foarte mare de a apărea fisuri la nivelul infrastructurii de alimentare cu apă. Țevile de apă potabilă din subsolurile blocurilor vasluiene se află în administrarea asociațiilor de proprietari, care au obligația de a le proteja contra înghețului pe timpul sezonului rece.

SC Aquavas Vaslui SA a transmis deja asociațiilor o serie de avertismente, potrivit cărora ar trebui să se aplice măsuri de izolare termică a infrastructurii. Vasile Luca, purtătorul de cuvânt al Aquavas a declarat că totul va depinde de modul în care asociațiile vor reuși să-și facă datoria și că nu vor exista probleme atât timp cât acestea vor proceda la izolarea țevilor aflate în administrare. În același timp însă, atât timp cât locatarii nu achită nici taxele pentru iluminat și igienizare, este foarte probabilă apariția unui val de defecțiuni la sistemul de alimentare cu apă, deoarece pentru izolări plătește fiecare asociație, dar din fondurile încasate de la populație. „Oamenii au venituri foarte mici, nu-și permit să plătească nici câte cinci lei pe lună. Mulți nici nu și-au manifestat intenția de a aparține de asociație și astfel nu pot beneficia de lumină pe casa scării sau de curțenie. Referitor la problema țevilor,am început deja să luăm măsuri să le izolăm și să scoatem apa din unele subsoluri, dar lucrăm cu dificultate.Odată ce unii proprietari au hotărât să se retragă, nu mai este problema noastră ce se întâmplă în imobilul respectiv. Știm că este întuneric, nu e curățenie, dar nu putem face nimic”, a declarat Neculai Gentimir, administratorul unei asociații de proprietari din Vaslui.

Oamenii din zeci de scări de bloc din municipiul Vaslui nu dispun de cinci lei pe lună, pentru a plăti pentru a beneficia de curățenie și de iluminat. Ei nici nu aparțin unei asociații de proprietari, fapt care ar putea avea consecințe asupra lor, mai ales în iarnă, când ar putea rămâne și fără apa potabilă. Bogdan RUSU Câteva zeci de blocuri din Vaslui au rămas fără servicii de salubrizare și iluminat, deoarece locatarii au datorii foarte mari către asociațiile de proprietari. Din moment ce se aproprie sezonul rece, în aceste blocuri există un risc foarte mare de a apărea…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: