Home » World » Directorul grupului petrolier francez Total a murit într-un accident aviatic la Moscova

Directorul grupului petrolier francez Total a murit într-un accident aviatic la Moscova

Un avion în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, și alte trei persoane s-a prăbușit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, provocând moartea persoanelor aflate la bord, relatează agenția rusă Tass.

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbușit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o mașină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigații în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

“În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele lor”, a precizat Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunțat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului și directorul grupului Total, potrivit agenției RIA Novosti.

Acestă informație a fost confirmată de grupul Total.

“Grupul Total confirmă cu profundă tristețe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marți, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire”, a anunțat compania într-un comunicat.

Potrivit lui Morozova, forțele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident.

Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigații la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaționale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

Sursa: mediafax.ro

Un avion în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, și alte trei persoane s-a prăbușit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, provocând moartea persoanelor aflate la bord, relatează agenția rusă Tass. Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova - Paris, însă s-a prăbușit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o mașină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigații în domeniul transportului, Tatiana Morozova. "În urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost găsite cadavrele…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunță că o susține ...