Home » National » Guvernul vrea sa ne scumpeasca vacantele

Guvernul vrea sa ne scumpeasca vacantele

Autoritățile solicită plata taxei hoteliere nu doar pe noaptea de cazare, ci și pe micul dejun inclus în oferte, ceea ce face ca impozitul să crească cu 20%, afectând profitabilitatea sectorului, susține Radu Enache, președintele FIHR, dar Ministerul Finanțelor precizează că încă analizează situația.

„În România anului 2014, la aproape șase ani de la începerea crizei economice mondiale, industria hoteliera subzistă cu mare greutate. O industrie care a fost atât de lovită de criză în 2009, pierzând aproape 25% din cifra de afaceri anuală, care nici până acum nu a fost recuperată, a fost lovită în plus de minunații noștri guvernanți, în 2010, prin majorarea TVA-ului (in condițiile în care în alte țări din UE a fost instantaneu scăzută) la restaurante și evenimente „, a spus Radu Enache, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

El a afirmat că industria hotelieră a reușit cu greu în urmă cu cinci ani sa convingă guvernanții că includerea măcar a micului dejun la cota redusă de TVA de 9%, alături de cazare, ar veni ca o măsură pozitivă pentru turismul aflat în cădere liberă.

Prin includerea în momentul vânzării a micului dejun în pachetul de cazare, continuă oficialul FIHR, s-au creat premisele unei interpretări ulterioare a unei alte taxe pe care industria trebuie să o suporte, și anume taxa hotelieră.

Sursa: money.ro

Autoritățile solicită plata taxei hoteliere nu doar pe noaptea de cazare, ci și pe micul dejun inclus în oferte, ceea ce face ca impozitul să crească cu 20%, afectând profitabilitatea sectorului, susține Radu Enache, președintele FIHR, dar Ministerul Finanțelor precizează că încă analizează situația. "În România anului 2014, la aproape șase ani de la începerea crizei economice mondiale, industria hoteliera subzistă cu mare greutate. O industrie care a fost atât de lovită de criză în 2009, pierzând aproape 25% din cifra de afaceri anuală, care nici până acum nu a fost recuperată, a fost lovită în plus de minunații noștri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: