Home » Sanatate » Ce a legat Dumnezeu, a stricat politica

Ce a legat Dumnezeu, a stricat politica

Pentru prima dată, deputatul Adrian Solomon, cel căruia i-a fost atribuită „facilitarea” instalării lui Ștefan Constantinciu în funcția de manager al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, a reacționat public față de declarațiile acestuia din ultima zi de mandat, atunci când a invinuit primăria pentru criza financiară în care se află spitalul.

Mihaela NICULESCU

Solomon îl acuză pe finul său de cununie că nu a spus adevărul și s-a mirat că din discursul fostului manager lipsesc referiri la relația spitalului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

„Domnul Constantinciu trebuia să transmită și lucruri adevărate. Nu e de vină Consiliul Local că activitatea de la spital nu este plătită. Consiliul Local nu va putea susține spitalul decât cu ceea ce este legal. În Legea 95 spune clar: la clădiri, la dotări, nicidecum la medicamente și altele. Acestea sunt treaba Casei și a spitalului, care trebuia să-și îndeplinească indicatorii de performanță”, a spus Solomon.

Într-o altă declarație, deputatul Solomon a criticat memoriul adresat Primarului Constantin Constantinescu de către personalul spitalului, catalogând drept aberante anumite aspecte: managerul stefan constantinciu - spital  cropat

Să acuzi primarul că nu s-a autorizat laboratorul este o aberație. Scrie în hârtia aia. De ce nu și-au făcut treaba cei din spital, nu ține de mine, că eu nu lucrez acolo și nici primarul”.

În replică, ex-managerul Constantinciu a ținut să facă unele precizări: „Nu există niciun indiciu că primarul ar fi sabotat laboratorul. Mă tem că suntem într-o eroare. Primarul a validat suma de 20.000 lei pentru taxa de evaluare RENAR. Eu am acuzat doar niște persoane care lucrează în laboratorul spitalului și nu pe primarul Constantin Constantinescu. Am acuzat acele persoane pentru că m-au dezinformat în legătură cu stadiul în care se afla procedura de acreditare RENAR. La 1 octombrie, data limită pentru finalizarea acestei proceduri, persoanele respective nu și-au făcut treaba. Cu siguranță, voit. De aceea le-am acuzat de sabotaj. Tot ce am spus în conferința de presă de joi, 16 octombrie, merge în direcția sabotajului din interiorul spitalului”.

În legătură cu pretențiile pe care le-ar fi îmis în legătură cu implicarea financiară a Consiliului Local, Constantinciu a spus: „Nu am cerut niciodată Consiliului Local bani pentru medicamente. Eu am cerut o parte din decontările pentru bunuri, servicii (în special serviciul de hrană) și pentru utilități, așa cum prevede Legea 95/2006. Cu banii din decontarea serviciilor de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate achiziționăm medicamente. În afară de asta toate solicitările înaintate Consiliului Local Bârlad în timpul mandatului meu au fost verificate și supervizate de oficiul juridic al spitalului, de persoane care cunosc legea”, a declarat Ștefan Constantinciu.

Pentru prima dată, deputatul Adrian Solomon, cel căruia i-a fost atribuită "facilitarea" instalării lui Ștefan Constantinciu în funcția de manager al Spitalului de Urgență "Elena Beldiman" Bârlad, a reacționat public față de declarațiile acestuia din ultima zi de mandat, atunci când a invinuit primăria pentru criza financiară în care se află spitalul. Mihaela NICULESCU Solomon îl acuză pe finul său de cununie că nu a spus adevărul și s-a mirat că din discursul fostului manager lipsesc referiri la relația spitalului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. "Domnul Constantinciu trebuia să transmită și lucruri adevărate. Nu e de vină Consiliul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Ati distrus spitalul si atentati la sanatatea oamenbilor.Daca e adevarat ce scriu ziarele ca biserica lui titi a primit caldura de la spital e si mai grav.Alooo DNA…PARCHET…NU VA AUTOSESIZATI?

  2. apăi, dacă vă certaţi „ca chiorii” intre voi, fie-va rusine! rude, rude si tot va impungeti! voi va ungeti oamenii in functii si tot voi nu va intelegeti in a-i pastra. domnul primar si-a pus in functii numai cunoscuti, nepotele si nepotei, finuti si finute, vezi-doamne, sa poata coordona caracatita mai bine. cei mici si prosti care muncesc sub directia cunostintelor puse n functii, trebuie sa taca si sa inghita salariile de mizerie si sa fie supusi. oare de ce? de ce trebuie sa iasa un singur om director si altii nu au voie macar sa-si depuna dosarele? haideti sa nu mai fim securisti, domnilor. orasul v-a pus in functii, respectati-ne, ca nu suntem retardati! orasul nu e curtea dumneavoastra sa puneti in functii pe cine vreti! de aia avem numai mediocri in conducere. ia mai uitati-va, sa vedeti ca am dreptate. Stefan e o exceptie. e un om care merita sa fie undeva sus, dar nu asa, prin politica. dovada ca nu accepta mizerii. IN rest, numitii vostri sunt incompetenti si doar neamuri ale celor de prin primarie. Totul, biserica, scoala, biblioteca, totul e politizat! Chiar trebuie sa inghitim prostia unora care se tot baga-n fata? De ce? S-au terminat oamenii competenti din oras? Oras jegos, cu flori si rahati pe strada. Institutiile din oras sunt VARZA din cauza celor care le conduc. NUmarati-le, ca-s doar cateva. Cultura e VARZA! si ne mai dam umflati… Tineti-o tot asa, ca o ducem bine. ACum suparati-va ca am dreptul la opinie.

%d blogeri au apreciat: