Home » Social » Misiune de asanare la Zăpodeni

Misiune de asanare la Zăpodeni

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui a intervenit pentru asanarea unui element de muniție, în localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni. La fața locului echipa pirotehnică a identificat o grenadă de mână defensivă. Elementul de muniție a fost ridicat, transportat și depozitat în locul special amenajat, în vederea distrugerii.

În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. De aceea, cetățenii care se confruntă cu astfel de situații trebuie să anunțe imediat organele abilitate, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și să respecte recomandările celor de la ISU. Elementele de muniție nu trebuie atinse, lovite sau mișcate din locul în care au fost descoperite, nu trebuie introduse în foc, nu trebuie ridicate, transportate, introduse în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi, nu trebuie folosite pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente, nu trebuie demontate și predate la operatori economici specializați în scopul valorificării ca deșeuri metalice. (R.N.)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Podul Înalt" Vaslui a intervenit pentru asanarea unui element de muniție, în localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni. La fața locului echipa pirotehnică a identificat o grenadă de mână defensivă. Elementul de muniție a fost ridicat, transportat și depozitat în locul special amenajat, în vederea distrugerii. În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. De aceea, cetățenii care se confruntă cu astfel de situații trebuie să anunțe imediat organele abilitate, prin numărul unic pentru apeluri de urgență…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: