Home » Sanatate » Pediatria rezistă prin sponsorizări

Pediatria rezistă prin sponsorizări

Până la sfârșitul acestei luni, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad își va îmbunătăți dotarea grație Asociației Umanitare „Radu” pentru Boli Rare, asociație care a organizat în a doua parte a lunii septembrie un concert caritabil la Bârlad, banii strânși fiind utilizați în folosul copiilor internați.

Reprezentanții asociației au dorit să sponsorizeze Secția Pediatrie, care nu stă deloc bine la capitolul dotări. Astfel, sunt în curs de achiziționare un pulsoximetru, un aparat pentru aerosoli, un aparat de aer condiționat și o masă pentru înfășat. De asemenea, la solicitarea medicului Magdalena Cozma, șefa seției Pediatrie, asociația a achiziționat deja materiale de construcții și un geam termopan pentru reabilitarea unui salon degradat din cauza ploilor. De asemenea, s-au achiziționat și materiale pentru igienizarea secției Pediatrie.

Lucrările de reabilitare a salonului degradat sunt în toi și până la sfârșitul lunii vor fi aduse și aparatele solicitate. Gestul Asociației «Radu», prin președinta acesteia, Alice Chirica, este unul deosebit. Pulsoximetrul este vechi, aveam nevoie de unul nou, de asemenea, există două mese vechi pentru înfășat, dar nu mai pot fi utilizate multă vreme, așa că o nouă masă este necesară așa cum este și aparatul de aerosoli, atât de utilizat într-o secție de pediatrie, pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Cele două aparate de aerosoli sunt extrem de uzate în urma zecilor de ședințe care se fac zilnic în secția noastră”, a declarat dr. Magdalena Cozma.

Problema dotării cu aparatură și mobilier de specialitate este una acută. Medicul Magdalena Cozma spune că, în ultimul timp, deși au fost făcute referate, secția nu a primit mai nimic. Eficiența actului medical are de suferit în lipsa unei dotări minimale, de maximă importanță pentru o secție ca Pediatria, care deservește și un număr important de copii din jumătatea de sud a județului și chiar din județul Galați.

În ultimul an, de exemplu, secția Pediatrie nu a fost ajutată decât prin generozitatea unor sponsori. Au fost amenajate două săli de joacă prin bunăvoința Asociației „Geppetto” și un grup sanitar printr-o donație făcută de o asociație din Luxemburg. Din păcate, ajutorul din partea administrației locale a fost zero.

Săptămâna trecută, Asociația „Radu” a obținut ca sponsorizare câteva zeci de articole de îmbrăcăminte pentru copii cu vârste între 1 și 14 ani. Hainele au fost împărțite mămicilor aflate în spital cu copiii lor. (Mihaela NICULESCU)

Până la sfârșitul acestei luni, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad își va îmbunătăți dotarea grație Asociației Umanitare „Radu” pentru Boli Rare, asociație care a organizat în a doua parte a lunii septembrie un concert caritabil la Bârlad, banii strânși fiind utilizați în folosul copiilor internați. Reprezentanții asociației au dorit să sponsorizeze Secția Pediatrie, care nu stă deloc bine la capitolul dotări. Astfel, sunt în curs de achiziționare un pulsoximetru, un aparat pentru aerosoli, un aparat de aer condiționat și o masă pentru înfășat. De asemenea, la solicitarea medicului Magdalena Cozma, șefa seției Pediatrie, asociația a achiziționat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. poate doneaza si primarul niste crizanteme tomnatice de la Trandafirul , nu de la el, ca sa dea bine, asa ca sa nu bata la ochi, ca, de ………… banii se duc in alte buzunare

%d blogeri au apreciat: