Home » National » Ungaria va fi exclusă din „comunitatea statelor democratice"

Ungaria va fi exclusă din „comunitatea statelor democratice"

Comunitatea Democrațiilor, un grup din care face parte 106 state, a demarat luna trecută demersurile de excludere a Ungariei din Consiliul de guvernare, transmite revista Foreign Policy.

Recent, Ungaria a fost criticată dur de oficiali ai SUA pentru derapaje de la democrație. Subsecretarul de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland, a acuzat deriva antidemocratică din Ungaria și corupția din România. Mai mult, zece dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orban au fost trecuți pe lista neagră a persoanelor indezirabile pe pământ american.

Potrivit revistei Foreign Policy, excluderea Ungariei din Comunitatea Democrațiilor, deși este un gest simbolic, „va însemna o recunoaștere internațională a faptului că Ungaria nu mai este o democrație”.

Pe lângă faptul că drepturile cetățenilor au fost semnificativ îngrădite în Ungaria, țara s-a apropiat foarte mult de Rusia, stat asupra căruia Uniunea Europeană și SUA au aplicat o serie de sancțiuni economice ca răspuns la criza din Ucraina.  Pe plan intern, premierul Viktor Orban a rescris constituția, a intervenit în sistemul judiciar și a erodat libertatea mass-media și cea religioasă.

Comunitatea Democrațiilor, un grup de 106 state care au aderat în anul 2000 la Declarația de la Varșovia privind valorile democratice, s-a constituit din inițiativa secretarului de stat Madeleine Albright, ca răspuns la anomaliile antidemocratice care aveau și încă mai au loc în cadrul organismelor ONU.

Sursa: gandul.info

Comunitatea Democrațiilor, un grup din care face parte 106 state, a demarat luna trecută demersurile de excludere a Ungariei din Consiliul de guvernare, transmite revista Foreign Policy. Recent, Ungaria a fost criticată dur de oficiali ai SUA pentru derapaje de la democrație. Subsecretarul de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland, a acuzat deriva antidemocratică din Ungaria și corupția din România. Mai mult, zece dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orban au fost trecuți pe lista neagră a persoanelor indezirabile pe pământ american. Potrivit revistei Foreign Policy, excluderea Ungariei din Comunitatea Democrațiilor, deși este un gest simbolic, „va însemna o recunoaștere…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Insuportabila ușurătate a ființei de nimicon 5 mai 2020 at 10:45

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de ...

Tudorel Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi vs România: Președintele nu a revocat-o pe în baza propunerii mele, ci decizia CCR se executăon 5 mai 2020 at 11:45

„Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi ...

Kovesi, după decizia CEDO: Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparație simbolică pentru toți magistrații hărțuiți în ultimii anion 5 mai 2020 at 12:52

„Nu am depus o cerere pentru despăgubiri bănești, pentru ...