Home » Invatamant » Delegație a liceului “M. Eminescu” în Polonia

Delegație a liceului “M. Eminescu” în Polonia

Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” a participat, în perioada 12-17 octombrie 2014, la Środa Wielkopolska, în Polonia, la cea de-a patra mobilitate a Proiectul Multilateral Comenius “Literature Live”. Delegația liceului a fost formată din profesorii Diana Istrate și Veronica Mihaela Huiban și elevii Cătălina Șerban, Floris Mihalache, Patricia Neagu, Roxana Lapteș.

La această întâlnire au mai participat profesori și elevi din Cehia (școala coordonatoare), Estonia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Turcia și Ungaria.

Agenda reuniunii de proiect a urmărit, prin acțiunile propuse, atingerea următoarelor obiective: familiarizarea cu civilizația și cultura poloneză (vizită la Cetatea Piaștilor din Giecz, la Brama Poznania ICHOT și la catedrala din Poznan); conștientizarea diferențelor existente între state, ceea ce poate conduce la o mai bună înțelegere a lor și la toleranță; identificarea rolului literaturii în viața cotidiană (workshop); sporirea interesului pentru lectură, în urma întâlnirii cu scriitoarea poloneză Karina Kaczkowska; facilitarea accesului la informații legate de viața și opera scriitorilor contemporani din Turcia și din țările Uniunii Europene; creșterea stimei de sine, prin valorizarea tuturor participanților la această mobilitate; implicarea activă a comunității locale din Środa.

Prin intermediul activităților desfășurate, elevii își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba maternă și în limba engleză, își pot extinde deprinderile de utilizare a calculatorului, se pot familiariza cu genuri și teorii literare și pot realiza propriile lor creații artistice. De asemenea, ei vor căpăta experiență în ceea ce privește organizarea de întâlniri cu persoane publice, în speță scriitori. (Andrei ARSENE)

Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” a participat, în perioada 12-17 octombrie 2014, la Środa Wielkopolska, în Polonia, la cea de-a patra mobilitate a Proiectul Multilateral Comenius “Literature Live”. Delegația liceului a fost formată din profesorii Diana Istrate și Veronica Mihaela Huiban și elevii Cătălina Șerban, Floris Mihalache, Patricia Neagu, Roxana Lapteș. La această întâlnire au mai participat profesori și elevi din Cehia (școala coordonatoare), Estonia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Turcia și Ungaria. Agenda reuniunii de proiect a urmărit, prin acțiunile propuse, atingerea următoarelor obiective: familiarizarea cu civilizația și cultura poloneză (vizită la Cetatea Piaștilor din Giecz, la Brama Poznania ICHOT…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: