Home » Sanatate » Tot mai mulți bârlădeni depresivi

Tot mai mulți bârlădeni depresivi

La Bârlad, au fost diagnosticate într-o singură lună 80 de persoane cu sindrom depresiv. Conform informațiilor primite de la Biroul de statistică din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, 45% dintre pacienții internați în Secția de Psihiatrie a spitalului, în luna septembrie, au fost diagnosticați în primă fază cu această afecțiune.

Sindromul depresiv este o problemă medicală persistentă, dar tratabilă, căreia dacă nu i se acordă atenție, poate lua amploare. Simptomele cele mai frecvente sunt: tristețea care durează mai mult timp, dar fără un motiv anume, nervozitate și schimbări de dispoziție (izbucnire bruscă în plâns), lipsa persistentă de energie, lentoare în mișcări, prezența sentimentului de deznădejde, viziunea negativă asupra viitorului, sentimente de neîmplinire sau vinovăție, lipsa de concentrare și deteriorarea memoriei, încapacitatea de a aprecia activități plăcute.

Această situație, pe care orice om o poate experimenta, poate fi precedată de un șoc sau stres, precum decesul unei persoane dragi, pierderea slujbei sau chiar de existența unei probleme medicale. Depresia poate apărea însă și în situații de bucurie, cum este nașterea unui copil, atunci făcându-și apariția depresia post-partum.

Atunci când apar semne ale depresiei, acestea nu trebuie ignorate, iar persoanele afectate să ceară opinia unui medic. (Roxana CUCU)

La Bârlad, au fost diagnosticate într-o singură lună 80 de persoane cu sindrom depresiv. Conform informațiilor primite de la Biroul de statistică din cadrul Spitalului Municipal de Urgență "Elena Beldiman" Bârlad, 45% dintre pacienții internați în Secția de Psihiatrie a spitalului, în luna septembrie, au fost diagnosticați în primă fază cu această afecțiune. Sindromul depresiv este o problemă medicală persistentă, dar tratabilă, căreia dacă nu i se acordă atenție, poate lua amploare. Simptomele cele mai frecvente sunt: tristețea care durează mai mult timp, dar fără un motiv anume, nervozitate și schimbări de dispoziție (izbucnire bruscă în plâns), lipsa persistentă de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. oare de ce? ţara ne vrea terminaţi!

  2. NU trebuie sa traiasca si psihologii/psihiatrii?

%d blogeri au apreciat: