Home » World » Autoritățile americane confirmă primul caz de Ebola la New York

Autoritățile americane confirmă primul caz de Ebola la New York

Un medic din New York revenit recent din Africa de Vest a contractat virusul Ebola, a anunțat joi seara primarul orașului, Bill de Blasio.

Acest medic, în vârstă de 33 de ani care lucra în Guineea pentru organizația Médecins sans Frontières (MSF), este primul caz de Ebola confirmat în cel mai mare oraș american și al patrulea în Statele Unite.

„Nu există motive de îngrijorare pentru locuitorii orașului New York”, a declarat De Blasio într-o conferință de presă, insistând asupra faptului că orașul cu 8,4 milioane de locuitori este pregătit pentru o astfel de posibilitate.

Medicul infectat cu Ebola, Craig Spencer, revenise în urmă cu trei zile din Africa de Vest și a fost spitalizat joi având o febră puternică și dureri abdominale.

El a fost plasat imediat în carantină la spitalul Bellevue din Manhattan, o clădire pregătită special pentru eventuale cazuri de Ebola la New York.

Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în șapte țări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanț anunțat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Sursa: mediafax.ro

Un medic din New York revenit recent din Africa de Vest a contractat virusul Ebola, a anunțat joi seara primarul orașului, Bill de Blasio. Acest medic, în vârstă de 33 de ani care lucra în Guineea pentru organizația Médecins sans Frontières (MSF), este primul caz de Ebola confirmat în cel mai mare oraș american și al patrulea în Statele Unite. "Nu există motive de îngrijorare pentru locuitorii orașului New York", a declarat De Blasio într-o conferință de presă, insistând asupra faptului că orașul cu 8,4 milioane de locuitori este pregătit pentru o astfel de posibilitate. Medicul infectat cu Ebola, Craig…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: