Home » National » Unde se duc banii de sosele

Unde se duc banii de sosele

Transilvania și Banatul au atras în ultimii trei ani cei mai mulți bani pentru construcția de autostrăzi și reabi­litarea de drumuri na­ționale, puțin peste 1 mld. euro, în timp ce Moldova este zona care a prins cele mai mici investiții în șosele, doar circa 100 de milioane de euro, arată o analiză a ZF pe baza plăților realizate în pe­rioada 2012-2014 de către Com­pania Națio­nală de Autostrăzi și Drumuri Na­țio­nale din România (CNADNR).
În regiunea Moldova s-au chel­tuit cele mai mici sume în ultimii trei ani, doar circa 100 de milioane de euro, în contextul în care nicio auto­stradă nu străbate încă zona și doar puține drumuri naționale au fost mo­dernizate, printre care DN 29 Su­ceava-Botoșani sau DN 24 Galați-Vaslui-Crasna.
Moldova este de altfel cea mai săracă regiune din România, cunoscută pentru forța de muncă mai ieftină decât în restul țării și infra­struc­tura slab dezvol­tată.
Re­giunea de nord-est a țării, care se identifică cu Mol­dova, are un PIB per capita de doar 3.400 de euro, față de o medie na­țională de circa 5.500 de euro.
mai multe, pe zf.ro
Sursa: money.ro

About Mihai Vasile