Home » Justitie » Bourceanu rămâne în arest

Bourceanu rămâne în arest

Magistrații vasluieni au respins, săptămâna trecută, cererea de eliberare condiționată a lui Costel Bourceanu, judecat pentru tentativă de omor. În plus, instanța a decis o nouă expertiză medico-legală legată de afecțiunile suferite de victima sa, jandarmul Gigi Leu.

Alexandru CROITORU

Săptămâna trecută, Tribunalul Vaslui a judecat din nou cererea de eliberare condiționată formulată de Costel Bourceanu, prin apărătorul său. Și de data aceasta instanța a decis să respingă înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arestul la domiciliu. Procurorul de caz a cerut respingerea solicitării pe motiv că Bourceanu este o persoană violentă și că a mai fost condamnat și amendat pentru incidente violente. De cealaltă parte, inculpatul și-a motivat cererea prin faptul că soția lui este bolnavă și ar trebui să preagătească gospodăria pentru sezonul rece.

“Soția e operată și mama îmi este bolanvă. Cât despre partea vătămată, le transmit să stea liniștiți că le voi plăti daunele stabilite de instanță, chiar dacă acum există un sechestru asigurator asupra casei și bunurilor mele. Nu am rămas niciodată dator la nimeni, dar consider că ceea ce se întâmplă acum e o răzbunare din partea lor. Se laudă că îmi vor lua casa și din punctul lor de vedere, sunt deja condamnat la 9-10 ani de închisoare”, a spus Costel Bourceanu.

Bourceanu este judecat pentru tentativă de omor după ce, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între el și Gigi Leu, un jandarm din Murgeni, inculpatul și-a lovit victima cu halba de bere în cap, provocându-i leziuni grave.

Ieri, a fost luată în discuție pe lângă cererea de eliberare condiționată și efectuarea unei noi expertise medico-legale în care să se stipuleze exact tipul de leziuni suferite de Leu, natura și mecanismul de producere al acestora. Pe lângă acest aspect, noua expertiză va trebui să lămurească și problemele legate de numărul final de îngrijiri medicale de care a avut nevoie pentru recuperare, dar și eventualele consecințe ale traumelor suferite.

Acesta a fost diagnosticat, la momentul producerii incidentului, cu fractură de boltă și fracture de bază craniană și a trebuit să petreacă o perioadă mai lungă de timp în spitale, unde a suferit mai multe operații și o reconstrucție de materie osoasă la nivelul craniului.

Magistrații vasluieni au respins, săptămâna trecută, cererea de eliberare condiționată a lui Costel Bourceanu, judecat pentru tentativă de omor. În plus, instanța a decis o nouă expertiză medico-legală legată de afecțiunile suferite de victima sa, jandarmul Gigi Leu. Alexandru CROITORU Săptămâna trecută, Tribunalul Vaslui a judecat din nou cererea de eliberare condiționată formulată de Costel Bourceanu, prin apărătorul său. Și de data aceasta instanța a decis să respingă înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arestul la domiciliu. Procurorul de caz a cerut respingerea solicitării pe motiv că Bourceanu este o persoană violentă și că a mai fost condamnat și amendat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile