Home » World » Dilma Rousseff, realeasă președintă a Braziliei cu 51,45 la sută din voturi

Dilma Rousseff, realeasă președintă a Braziliei cu 51,45 la sută din voturi

Dilma Rousseff a fost realeasă președintă a Braziliei cu un scurt avans în fața adversarului său de centru-dreapta Aecio Neves, potrivit rezultatelor oficiale publicate duminică seara.

Președinta de stânga, care a candidat din partea Partidului Muncitorilor (PT), a obținut victoria în alegerile prezidențiale cu 51,45 la sută din voturi, față de 48,55 la sută pentru candidatul Partidului Social-Democrat (PSDB), potrivit rezultatului anunțat după numărarea a 98 la sută din buletinele de vot.

Imediat după anunțarea acestui rezultat, Dilma Rousseff le-a mulțumit brazilienilor pentru realegerea sa.

„Mulțumesc mult!”, a scris președinta Braziliei pe contul său de Twitter.

Aceste alegeri au fost considerate un plebiscit în privința celor 12 ani de guvernare a PT, în timpul căreia gigantul emergent din America Latină a cunoscut profunde schimbări economice și sociale.

În pofida unor provocări economice și scandaluri de corupție, brazilienii au optat cu o scurtă majoritate pentru continuarea ciclului inițiat la fostul președinte Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), un fost lider de sindicat rămas foarte popular în Brazilia.

În primul mandat, prima femeie președinte în cea mai mare țară din America Latină a multiplicat programele sociale de care beneficiază un sfert dintre cele 202 milioane de brazilieni, ceea ce i-a adus o susținere largă în păturile populare și în regiunile sărace din nord-estul țării sale.

Sursa: mediafax.ro

Dilma Rousseff a fost realeasă președintă a Braziliei cu un scurt avans în fața adversarului său de centru-dreapta Aecio Neves, potrivit rezultatelor oficiale publicate duminică seara. Președinta de stânga, care a candidat din partea Partidului Muncitorilor (PT), a obținut victoria în alegerile prezidențiale cu 51,45 la sută din voturi, față de 48,55 la sută pentru candidatul Partidului Social-Democrat (PSDB), potrivit rezultatului anunțat după numărarea a 98 la sută din buletinele de vot. Imediat după anunțarea acestui rezultat, Dilma Rousseff le-a mulțumit brazilienilor pentru realegerea sa. "Mulțumesc mult!", a scris președinta Braziliei pe contul său de Twitter. Aceste alegeri au fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: