Home » Justitie » Un bătrân a murit înecat cu mâncare

Un bătrân a murit înecat cu mâncare

Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au declanșat anchete paralele la un centru al direcției, după ce un asistat în vârstă de 72 de ani, care nu se putea deplasa, a murit înecat cu mâncare după ce personalul centrului i-a adus hrana la pat.

Incidentul s-a petrecut în Centrul de îngrijiri și asistență pentru persoane vârstnice Huși, la scurt timp după ce personalul instituției i-a servit masa în cameră, în condițiile în care bărbatul de 72 de ani era imobilizat la pat.

Angajații centrului l-au anunțat pe medicul instituției, având în vedere că bătrânul avea stări de vomă. Ulterior, când starea de sănătate a asistatului s-a agravat, personalul de îngrijire a sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță.

„Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital, unde ulterior a murit. În urma necropsiei, medicii legiști au stabilit drept cauză a decesului asfixia mecanică cu bol alimentar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliței Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Conducerea DGASPC Vaslui, în administrarea căruia se află centrul din Huși, a declanșat propria anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă există angajați ai centrului care ar putea fi trași la răspundere pentru moartea bărbatului.

“Pentru a elimina orice suspiciune în acest caz, s-a declanșat o anchetă internă prin care dorim să vedem dacă s-a respectat întocmai protocolul în astfel de situații. Vor fi luate declarații de la toți salariații responsabili și, în funcție de rezultatul anchetei, se vor stabili eventualele sancțiuni dacă vor exista persoane vinovate”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit acesteia, bătrânul de 72 de ani era internat în centrul din Huși de la începutul lunii octombrie, după ce a fost adus de la Spitalul Municipal Bârlad, unde fusese internat în urma unui accident vascular cerebral, acesta fiind și motivul imobilizării bărbatului la pat. (R.N.)

Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au declanșat anchete paralele la un centru al direcției, după ce un asistat în vârstă de 72 de ani, care nu se putea deplasa, a murit înecat cu mâncare după ce personalul centrului i-a adus hrana la pat. Incidentul s-a petrecut în Centrul de îngrijiri și asistență pentru persoane vârstnice Huși, la scurt timp după ce personalul instituției i-a servit masa în cameră, în condițiile în care bărbatul de 72 de ani era imobilizat la pat. Angajații centrului l-au anunțat pe medicul instituției, având în vedere că bătrânul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: