Home » Administratie » Instruire înainte de alegeri, la Bârlad

Instruire înainte de alegeri, la Bârlad

Luni, 27 octombrie, în sala Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, a avut loc instruirea celor 320 de președinți de secții de votare și locțiitori ai acestora din Bârlad și comunele arondate.

Anul acesta, președinții secțiilor de votare vor trebui să întocmească două dosare, unul care va ajunge la judecătorie și altul la Biroul Electoral Județean”, a declarat Andrei Puică, prefectul județului.

Dosarul care va fi predat la judecătorie va conține două exemplare originale ale proceselor verbale cu situația prezenței la vot, contestațiile și plângerile înregistrate, buletinele nule și cele contestate, precum și copia listei electorale permanente. Al doilea dosar, care va fi predat Biroului Electoral Județean (BEJ), va cuprinde ștampila cu mențiunea „Votat”, ștampila secției respective (ștampila de control), tușierele, timbrele autocolante nefolosite, formulare de tabele electorale și declarațiile pe propria răspundere semnate de cei care solicită urna mobilă sau care participă la scrutin dar sunt din altă localitate decât cea în care votează. Acest al doilea dosar va fi predat BEJ și va fi folosit în turul II.

O altă modificare adusă pentru buna desfășurare a alegerilor prezidențiale din acest an se referă la întărirea ordinei din jurul secțiilor de votare. Materialele de campanie, postere electorale și alte însemne electorale lipite în jurul secțiilor de votare vor fi îndepărtate de persoane nominalizate de primărie, doar la solicitarea președinților de secții de votare.

La instruirea președinților secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora au participat reprezentanți ai Jandarmeriei, ai Poliției, ai Serviciului Județean de Statistică și ai Instituției Prefectului. (Mihaela NICULESCU)

Luni, 27 octombrie, în sala Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, a avut loc instruirea celor 320 de președinți de secții de votare și locțiitori ai acestora din Bârlad și comunele arondate. „Anul acesta, președinții secțiilor de votare vor trebui să întocmească două dosare, unul care va ajunge la judecătorie și altul la Biroul Electoral Județean”, a declarat Andrei Puică, prefectul județului. Dosarul care va fi predat la judecătorie va conține două exemplare originale ale proceselor verbale cu situația prezenței la vot, contestațiile și plângerile înregistrate, buletinele nule și cele contestate, precum și copia listei electorale permanente. Al doilea dosar,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. De ce se impart mere, saci cu mere, cate un sac de mere de elev in toate liceele din oras? Nu stiu sa fie vreun program national de genul asta. Ia cercetati. Stiu ca e ilegala campania electorala in scoli. Vad seara de seara elevi de la colegiul Petru Rares si de la Liceul Tehnologic Cuza (industrialul) ca ies cu cate un sac de mere pe umar, pe unii ii asteapta parintii sa le bage repejor in masini. Daca nu e campanie electorala atunci sa stim si noi cine e binefacatorul care a luat decizia de a ajuta copii cu mere. Nu e un gest urat, e bine ca primesc, dar e ilegal, imoral daca e campanie electorala.

%d blogeri au apreciat: