Home » Social » Invitație la povești despre "O viață de țărancă"

Invitație la povești despre "O viață de țărancă"

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui invită vasluienii astăzi, la ora 15, să zăboveacsă la povești alături de Marghiolița Huzum, o vasluiancă de 83 de ani, care vine să-și lanseze pe meleagurile natale cartea „O viață de țărancă”.

Marghiolița Huzum este o bătrână de 83 de ani care a trăit o viață întreagă în satul Copăceana, din comuna Fălciu. Femeia și-a reflectat viața de țărancă prin proprii ochi și a scris-o așa cum a știut mai bine, cu bune și cu rele într-o carte ce a fost lansată în luna mai la Muzeul Țăranului Român, urmând ca astăzi să fie lansată și la Vaslui, pe meleagurile de unde provine. În paginile cărții, bătrâna a vorbit despre copilăria sa, despre părinți, bunici, precum și de toate nedreptățile suferite pe timpul războiului și pe timpul regimului comunist, dezvăluindu-și trăirile și sentimentele într-o manieră pe cât de simplistă, pe atât de specială și atractivă.

„Am scris o parte din câte le-am trăit, bune și rele, cu gândul că mâine voi pleca în lumia cialaltă, acolo unde mă va trimite Dumnezeu. De multe ori m-am temut că nu voi mai apuca să termin de scris aieste caiete. M-am rugat Măicuței Domnului și numai în ea mi-am pus tot timpul nădejdia… Și m-am rugat ei ca o țărancă simplă, cu credință, ca să-mi ierte păcatele și să mi le știargă cu lacrimile ei sfinte” a scris aceasta în cartea sa.

Nu ratați, așadar, povestea unei vieți de țărancă, frumoasă, dar grea, după cum însăși autoarea spune: „Viața la țară e frumoasă, dar grea. De la țară s-au ridicat, de-a lungul anilor, mulți oameni de valoare. Și eu, una, mi-am dorit să fiu așa, dar Dumnezeu mi-a dat răbdare să am o viață de țărancă, plăcută, frumoasă, dar grea. Și țin să-i mulțumesc!”

(Roxana NĂSTASĂ)

Biblioteca Județeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui invită vasluienii astăzi, la ora 15, să zăboveacsă la povești alături de Marghiolița Huzum, o vasluiancă de 83 de ani, care vine să-și lanseze pe meleagurile natale cartea "O viață de țărancă". Marghiolița Huzum este o bătrână de 83 de ani care a trăit o viață întreagă în satul Copăceana, din comuna Fălciu. Femeia și-a reflectat viața de țărancă prin proprii ochi și a scris-o așa cum a știut mai bine, cu bune și cu rele într-o carte ce a fost lansată în luna mai la Muzeul Țăranului Român, urmând ca astăzi să fie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: