Home » World » O nouă mobilizare masivă la Budapesta împotriva taxei pe Internet

O nouă mobilizare masivă la Budapesta împotriva taxei pe Internet

Zeci de mii de persoane, potrivit presei locale, au manifestat din nou, marți seara, la Budapesta, împotriva unui proiect al Guvernului privind aplicarea unei „taxe pe Internet”, considerat liberticid.

„Nu vom permite așa ceva”, cânta o mulțime alcătuită din persoane de toate vârstele, reunită pentru a doua oară în ultimele trei zile pe străzile capitalei ungare în pofida unei temperaturi iernatice.

Un proiect al Guvernului condus de Viktor Orban prevede o taxă în valoare de 150 de forinți (0,50 euro) pentru fiecare gigaoctet transferat, o sumă pe care partidul premierului conservator a promis să o plafoneze la echivalentul a doi euro pe lună pentru persoanele fizice.

Comisia Europeană a criticat aspru proiectul.

Taxa pe Internet este un simbol al autocrației guvernului”, a apreciat marți în fața manifestanților Zsolt Varady, șeful unei rețele de socializare ungare. Mulțimea i-a răspuns strigând „Orban afară”.

Potrivit lui Balazs Gulyas, unul dintre organizatorii acestei mobilizări lansate pe Facebook, proiectul pune în discuție „dreptul la informare”.

Într-un domeniu mass-media bulversat de o legislație restrictivă după sosirea la putere a lui Orban în 2010, „Internetul este partea din media cea mai puțin controlată de guvern”, a afirmat M. Gulyas pentru AFP în cursul manifestației.

Manifestații au avut loc, marți seara, în alte opt orașe ungare.

Sursa: mediafax.ro

Zeci de mii de persoane, potrivit presei locale, au manifestat din nou, marți seara, la Budapesta, împotriva unui proiect al Guvernului privind aplicarea unei "taxe pe Internet", considerat liberticid. "Nu vom permite așa ceva", cânta o mulțime alcătuită din persoane de toate vârstele, reunită pentru a doua oară în ultimele trei zile pe străzile capitalei ungare în pofida unei temperaturi iernatice. Un proiect al Guvernului condus de Viktor Orban prevede o taxă în valoare de 150 de forinți (0,50 euro) pentru fiecare gigaoctet transferat, o sumă pe care partidul premierului conservator a promis să o plafoneze la echivalentul a doi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: