Home » Justitie » Scandal politic cu „gangsteri” rurali și amenințări mafiote

Scandal politic cu „gangsteri” rurali și amenințări mafiote

Fostul edil al comunei Bogdănița, Florin Bleoju, îl acuză pe actualul primar, Viorel Ciubotaru, că a atentat la viața sa. În urmă cu două seri, primarul în exercițiu, însoțit de un apropiat, l-a urmărit pe Bleoju, aflat în autoturismul personal, pe care era lipit afișul unui candidat la alegerile prezidențiale, evident altul decât cel pe care îl susține Ciubotaru. Anticipând intențiile celor doi, Bleoju a parcat și a abandonat mașina, fiind convins că o confruntare frontală ar fi avut consecințe grave asupra stării sale de sănătate. În timp ce posibilii „călăi” îl așteptau lângă autoturism, Bleoju l-a sunat pe șeful de post, însă acesta nu i-a răspuns, drept pentru care a apelat numărul unic de urgență 112. Abia după acest demers a fost contactat de polițistul din comună, care însă nu s-a deplasat la locul solicitării, fiind acum acuzat de favorizarea infractorului. Fostul edil l-a reclamat și pe primar, plângerea sa fiind instrumentată de polițiștii bârlădeni.

Andrei ARSENE

Florin Bleoju, fostul edil al comunei Bogdănița, povestește că este șicanat și amenințat de mai mult timp de actualul edil, Viorel Ciubotaru, care i-ar fi promis textual că o să îl calce cu mașina. Tensiunile dintre cei doi sunt de înțeles într-un fel, având în vedere că au fost adversari la alegerile locale din 2012. Având în vedere rezultul acestora, însă… Chiar și așa, campania electorală pentru alegerile prezidențiale ar fi putut fi un eveniment prielnic pentru punerea în practică a amenințărilor primarului. Cel puțin așa crede Bleoju, care povesteste că luni seară a fost urmărit Ciubotaru și a scăpat doar cu fuga.

Concret, fostul edil povestește că un apropiat al primarului a fost plasat într-un strategic, cu menirea de a-l anunța pe primul gospodar al comunei despre prezența lui Bleoju în acel punct. Altfel nu își explică apariția mașinii primăriei, un MCV cu numărul VS 06 CLB, în doar câteva minute. Intuind că i se pregătește o „dojană”, Bleoju a intrat în curtea unui localnic, abandonând mașina, pe care cei doi – primarul și acolitul – au analizat-o îndelung, dar nu s-au atins, de ea, deși era colată cu afișul unui candidat la președenție, altul decât cel pe care îl susține Ciubotaru. De frică, este convins acuzatorul, de a nu fi văzuți de preotul satului, evenimentul întâmplându-se chiar lângă casa parohială.

În tot acest răstimp Bleoju l-a sunat pe șeful de post, Ciprian Popa, însă omul legii nu a răspuns. Așa că a sunat la 112, unde i s-a făcut legătura cu Poliția Vaslui. Abia după asta a fost sunat înapoi de Popa, care însă a refuzat să vină la locul sesizării în ciuda numeroaselor apeluri de după.

„Agresiuni verbale la adresa mea au fost nenumărate, dar până ieri (n.r. alaltăieri) nu am avut niciun incident, până nu a văzut mașina mea înscripționată cu candidatul la președenție pe care-l susțin”, ne-a declarat Florin Bleoju.

Bleoju aduce acuzații grave șefului de post: „Numai ponturi, fă-l pe ăla, fă-l pe ăla, dar hotii? Zecile de spargeri pe care nu nu le-a rezolvat? Se duce cu secretarul de la primărie de gât, să bea, să nu-și facă treaba și să ia bani de pe munca contribuabililor. Lichelile astea nu fac nimic”.

Florin Bleoju l-a contactat și pe comisarul Daniel Voinea, seful Biroului de Politie Rurală Bârlad. Pe acesta l-a atenționat că șeful de post este o persoană care bea mult și care și în momentul de față este beat.

De-abia după o oră și 45 de minute a apărut și poliția, însă scandalul s-a soldat indecis. Mai mult, șeful de post a refuzat testul alcoolic, iar colegii săi nu au avut nimic împotrivă.

Disputa este în derulare la Poliția Bârlad. Totodată, sesizarea de favorizare a infractorului, privindu-l pe șeful de post, a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

„Mie îmi pare rău că s-a ajuns unde s-a ajuns și că poliția nu a fost în stare să testeze niște persoane care au comis-o grav”, ne-a mai declarat Bleoju.

La toate aceste acuzații, primarul comunei Bogdănița, Viorel Ciubotaru, răspunde simplu: „Sunt niște aberații, niște chestii de campanie și face toate astea pentru a se lega de ceva, pentru a păta pe cineva”.

Rămâne de văzut dacă și organele legii vor fi de aceeași părere.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Fostul edil al comunei Bogdănița, Florin Bleoju, îl acuză pe actualul primar, Viorel Ciubotaru, că a atentat la viața sa. În urmă cu două seri, primarul în exercițiu, însoțit de un apropiat, l-a urmărit pe Bleoju, aflat în autoturismul personal, pe care era lipit afișul unui candidat la alegerile prezidențiale, evident altul decât cel pe care îl susține Ciubotaru. Anticipând intențiile celor doi, Bleoju a parcat și a abandonat mașina, fiind convins că o confruntare frontală ar fi avut consecințe grave asupra stării sale de sănătate. În timp ce posibilii „călăi” îl așteptau lângă autoturism, Bleoju l-a sunat pe șeful…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

18 comments

 1. Bleoju,un tigan borat, care umbla cu amenintari, domunule fost primar, retine un lucru in istoria Romaniei cine a fost o data primar si a pierdut alegerile A DOUA oara NU mai castiga alegerile, asa ca nu mai bate pe la toate usile, ca sau cam inchis pentru domnia voastra.

 2. ERA CEL MAI PROST LA SCOALA CIOBOTARU ,SI UMBLA MAZGOS VAI DE MASA ,SI ACUM E PRIMAR . MI-E GREATA !

 3. Bleoju te-a facut primar nesimtitule , si tu vrei sa-l omori ,ai facut tu fapte bune cate a facut el , BLEOJU este cel mai iubit om !,pentru ca pe toti i-a ajutat , iar tu ciobane ce ai demonstrat ? nimic, nimic, nimic !

 4. Are dreptate Bleoju ,actualu numai de el vorbeste de trei ani de cand conduce ,si nu a fost in stare sa faca nimic, zice ca i-a lasat datorii . sa plateasca BUZATU ,MIHALACHI si compania banii imputati de UNIUNEA EUROPEANA , pentru ca BLEOJU a facut mare panarama cand ei furau bani de la acel drum , si azi se vede cu occhiul liber ce dreptate a avut atunci

 5. Primarul bita este agresiv ? ca sa vezi la cat este de prost !

 6. MAMA CE APUCATURI AI LUAT DE CAND ESTI PE O ASEMENEA FUNCTIE , PAI CA PRIMAR SA FACI ASEMENEA GAFE ESTI STERS DIN RANDUL LUMII, NU TE GANDESTI CA MAINE POIMANE SE INTOARCE ROATA, DAR BLEOJU NU FACE DIN ASTEA , CA DOAR EL TE-A FACUT OM HULIGAN DE TIGAN BORIT CE ESTI

 7. NU CRED CA MAI EXISTA UN ALT PRIMAR ,CARE SA FIE ATAT DE HULIT DE PROPRIA-I COMUNITATE !

 8. Pazea!!!! Asta e scapat de la Socola! Bravo primarului actual!

 9. daca erai la puscarie de pe urma drumului respectiv si a altor belele nu t emai agresa nimeni.. Dan Marian te mai gasea pe acolo..

 10. Daca asta se poate numi primar ,lasati-ma sa ma duc cu cercul , sperie copii cat e de hidos .

 11. bleojule ai puso fratioare , mai ai curaj sa mergi la radaiesti ?

 12. l-ai ars si pe chioru de secretar ,numai manarii opereaza omu ala !

 13. sal sarutati in dos naluicilor .

 14. CIOBI face acum legea acolo , are totul la picioare ,tremura toti de frica lui .asa trebuie

 15. am fost coleg la liceu in ZORLENI cu imputitul ala de Ciobotaru ,era viceprimar atunci . daca acum este PRIMAR ,cred ca oamenii aia nu au gandit nici cat un pui , era plin de sine si arata o ura si un dispret iesit din comun !dar asta este

 16. A-i grija cum circuli cu masina de azi incolo , nu crezi ca vei fi halit ?

 17. EL ESTE BULDOZER BASIST . TARE ESTI FRATE !

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura