Home » Social » Frigul a adus 530 de oameni la Primărie

Frigul a adus 530 de oameni la Primărie

Frigul, simțit din perspectiva sărăciei, i-a determinat pe 530 de locuitori ai municipiului Vaslui să apeleze, în mai puțin de o lună, la ajutoarele pentru încălzire acordate de Primăria municipiului Vaslui.

Din numărul total de solicitanți, 400 de persoane au depus cereri pentru acordarea de sprijin financiar pentru plata gazului metan, 47 de cereri au fost pentru sprijin la electricitate, 44 de cereri au fost cereri din partea cetățenilor branșați la sistemul termic administrat de SC Termprod SA. Alte 48 de cereri sunt înregistrate la primărie pentru sprijin financiar pentru achiziționarea de lemne.

Cei care solicită subvenția de încălzire sunt îndemnați să depună toate actele prin care se poate dovedi venitul pe care îl au și să anunțe în termen de maxim cinci zile orice modificare survenită asupra venitului din familie. De asemenea, persoanelor care cer subvenții pentru încălzire li se recomandă să fie foarte atente atunci când completează declarația de venit și când atașează actele prin care dovedesc că au dreptul de a primi ajutor de încălzire. În acest sezon, echipe de control de la Primăria Vaslui, alături de alte instituții abilitate, vor efectua controale la toate persoanele care au primit ajutorul de încălzire.

Cei 530 de solicitanți nu sunt singurii oameni cu probleme din municipiul Vaslui. În cele zece luni de activitate din anul 2014, Primăria municipiului Vaslui a acordat un număr de 171 de ajutoare de urgență, un total de aproximativ 37.000 de lei, bani din venituri proprii. Primarul Vasile Pavăl a dispus acordarea acestei forme de sprijin mai multor unor persoane cu boli grave și familiilor care nu au avut suficienți bani pentru a-și îngropa creștinește rudele. (Bogdan RUSU)

Frigul, simțit din perspectiva sărăciei, i-a determinat pe 530 de locuitori ai municipiului Vaslui să apeleze, în mai puțin de o lună, la ajutoarele pentru încălzire acordate de Primăria municipiului Vaslui. Din numărul total de solicitanți, 400 de persoane au depus cereri pentru acordarea de sprijin financiar pentru plata gazului metan, 47 de cereri au fost pentru sprijin la electricitate, 44 de cereri au fost cereri din partea cetățenilor branșați la sistemul termic administrat de SC Termprod SA. Alte 48 de cereri sunt înregistrate la primărie pentru sprijin financiar pentru achiziționarea de lemne. Cei care solicită subvenția de încălzire sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: