Home » Justitie » Tupeu maxim – Ex-polițistul Apur pune preț pe viața omului pe care l-a ucis

Tupeu maxim – Ex-polițistul Apur pune preț pe viața omului pe care l-a ucis

În procesul lui Gheorghiță Apur, polițistul bârlădean care, în urmă cu trei ani, a condus beat și a ucis un om, părăsind apoi locul accidentului, a fost dat un nou termen de judecată, pentru data de 9 decembrie. Amânarea s-a impus din cauză că Apur a susținut că nu are de unde să plătească daunele pretinse de rudele lui Dumitru Negruț, bărbatul de doar 54 de ani pe care l-a omorât cu mașina. Valoarea daunelor morale cerute de familia victimei se ridică la un milion de euro, iar cea a daunelor materiale este de alte 10.000 de euro.

Întrucât la data accidentului (1 octombrie 2011) autoturismul condus de Gheorghiță Apur nu era asigurat, instanța a decis să-i cheme la audieri pe reprezentanții Fondului de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS). În cazul accidentelor provocate de autovehicole neasigurate RCA, FPVS garantează și plătește despăgubiri atât pentru daune materiale, cât și pentru vătămări de persoane și decese, urmând ca apoi să recupereze sumele achitate de la persoana responsabilă de accident. FPVS este o asociație profesională non- profit, constituită din companiile de asigurări care au dreptul să practice asigurarea RCA pe teritoriul României.

Deși ar putea beneficia de ajutorul FPVS, Apur consideră că pretențiile rudelor omului pe care l-a ucis sunt exagerate! Altfel spus, viața lui Dumitru Negruț valora mai puțin. (Roxana CUCU)

În procesul lui Gheorghiță Apur, polițistul bârlădean care, în urmă cu trei ani, a condus beat și a ucis un om, părăsind apoi locul accidentului, a fost dat un nou termen de judecată, pentru data de 9 decembrie. Amânarea s-a impus din cauză că Apur a susținut că nu are de unde să plătească daunele pretinse de rudele lui Dumitru Negruț, bărbatul de doar 54 de ani pe care l-a omorât cu mașina. Valoarea daunelor morale cerute de familia victimei se ridică la un milion de euro, iar cea a daunelor materiale este de alte 10.000 de euro. Întrucât la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

6 comments

  1. Da chiar asa,de unde s-a dea omul asta atatia bani?ce era vrun bancher ?era un bugetar si apoi domnule, inteleg ca trebuie s-a plateasca,da nu asa.Pana la urma este ACCIDENT,deci involuntar nu?Ca a avut alcool,asta e,dar nu inseamna ca a vrut.

  2. Hai nu serios domnule Chitiga! Cum adica „asta e” daca a avut alcool! L-a urcat cineva cu forta la volan? E o obisnuinta ca politistii sa urce bauti la volan. Ca ei sunt cineva, sunt intangibili. Mor copii nevinovati din cauza betivilor care conduc ca nebunii. Daca ti-ar crapa unul capul in timp ce traversezi strada, ai fi la fel de intelegator?

  3. a omorat un om nevinovat si vrea sa scape

  4. Sa-i dea banii Chitiga, daca e asa milos…

  5. Cand era mare militian si tinea partea hotilor ce au furat casa si lucrurile familiei de pe Avram Iancu 32, acum sa mearga la proxeneti si sa isi vanda dosul ori sa ceara bani cu pinca. Sau poate io da Taga, primul nas al lui. Una peste alta banii tre sa ii dea!!! A omorat un om, va ganditi ce inseamna asta? Daca l-a tinut sa bea la volan si sa circule cu viteza, acum sa plateasca!!! Viata nu are corespondent in bani, daca nu are, sa mearga la produs. Toti cei ce ii tineti parte, sunteti prietenii de golanii cu prostituate si petreceri din banii proxenetilor!

%d blogeri au apreciat: