Home » Social » Vin banii pentru fermieri

Vin banii pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenții în Agriculură (APIA) Vaslui a autorizat la plată avansul către fermierii care au depus cereri în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață, începând cu 20 octombrie 2014, pentru campania agricolă de anul acesta. Astfel, până la începutul săptămânii, s-au generat calculele plății avansului pentru 26.800 de fermieri care au depus cereri de plată, dar pentru care a fost efectuată și verificarea necesară condițiilor de eligibilitate. Urmează ca în zilele următoare să fie autorizați la plată și ceilalți fermieri care au depus cereri, numărul total al acestora fiind de 27.205, pentru o suprafață totală de 269.085 hectare de teren agricol.

Fermierii vor primi, sub formă de subvenție, 156,89 euro/hectar, potrivit Hotărârii de Guvern 863/2014, privitoare la stabilirea cuantumului plăților unice directe pe suprafață, plăților separate pentru zahăr și plăților specific pentru orez, la care se va aplica un coeficient de reducere liniară, care va asigura încadrarea în plafonul alocat de Comisia Europeană. Plata în avans poate fi acordată în procent de până la 50% din valoarea plăților directe, iar fermierii vor putea primi un avans de 69 de euro/hectar, la un curs de 4,41 lei/euro, stabilit de Banca Europeană.

Tot începând cu 20 octombrie, sunt autorizați la plata avansului, în cuantum de 74% din suma cuvenită, fermierii care au depus cereri de plată pe suprafață, în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Astfel, cei care au depus cereri pentru măsura 212 – “plăți pentru zone defavorizate” și măsura 214 – “plăți pentru agromediu”, vor primi și ei bani. Pentru această categorie, cursul euro stabilit a fost de 4,47 de lei pentru un euro. (A.C.)

Agenția de Plăți și Intervenții în Agriculură (APIA) Vaslui a autorizat la plată avansul către fermierii care au depus cereri în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață, începând cu 20 octombrie 2014, pentru campania agricolă de anul acesta. Astfel, până la începutul săptămânii, s-au generat calculele plății avansului pentru 26.800 de fermieri care au depus cereri de plată, dar pentru care a fost efectuată și verificarea necesară condițiilor de eligibilitate. Urmează ca în zilele următoare să fie autorizați la plată și ceilalți fermieri care au depus cereri, numărul total al acestora fiind de 27.205, pentru o suprafață totală de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: