Home » Justitie » Reținut pentru trafic de minore

Reținut pentru trafic de minore

Radu Duță, de 42 de ani, din Vaslui, a fost reținut de procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată, fiind acuzat că a traficat minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Potrivit procurorilor, el a racolat minore din familii dezorganizate sau din centre de plasament ori aflate în grija asistenților maternali, din Huși și Negrești. Una dintre minorele racolate era internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Huși. Victimele erau cazate în locuința inculpatului și obligate să se prostitueze, întreținând raporturi sexuale, contra cost, cu clienți racolați tot de către Radu Duță.

Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către inculpat, în data de 22 octombrie 2014, unor cetățeni de naționalitate bulgară, pentru a întreține cu aceștia raporturi sexuale, față de inculpat existând și suspiciunea că a facilitat oferirea de droguri victimelor.

Conform procurorilor, activitatea infracțională desfășurată de Radu Duță constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce el s-a întors în țară din Franța, unde – conform propriei declarații – a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Un judecător de la Tribunalul Vaslui a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Radu Duță.

Radu Duță, de 42 de ani, din Vaslui, a fost reținut de procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată, fiind acuzat că a traficat minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Potrivit procurorilor, el a racolat minore din familii dezorganizate sau din centre de plasament ori aflate în grija asistenților maternali, din Huși și Negrești. Una dintre minorele racolate era internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Huși. Victimele erau cazate în locuința inculpatului și obligate să se prostitueze, întreținând raporturi sexuale, contra cost, cu clienți racolați tot de către Radu Duță. Două…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...